CrimeTimen dekkarit ja rikostietokirjat Docendolle

4.12.2018 08:47Uutiset » Toimiala
Harri Nykänen on CrimeTimen kirjailijoita. Kuva: CrimeTime/Timo Ahola.

Docendo Oy ostaa CrimeTime-dekkareita ja -rikostietokirjoja tuottaneen Pulizer Oy:n. Kaupan myötä CrimeTimen toimintaa Pulizerissa johtaneesta Jouni Tervosta tulee Docendon osakas ja kustantaja.

Kauppa on tiedotteen mukaan luonteva jatko Docendon ja CrimeTimen pitkään jatkuneelle yhteistyölle.

– Kauppa parantaa kirjojemme ja kirjailijoidemme esilläoloa ja tuo tuotannollemme lisää näkyvyyttä Docendon myynti- ja markkinointitoimenpiteiden kautta, Jouni Tervo sanoo.

CrimeTime on vuonna 2011 perustettu rikoskirjallisuuteen erikoistunut kirjailijaosuuskunta, jonka jäseninä on 16 tunnettua kirjailijaa. CrimeTimeen kuuluvat pitkän linjan rikoskirjailijat, muun muassa Tapani Bagge, Kari Häkämies, Seppo Jokinen, JP Koskinen, Tuomas Lius, Max Manner, Juha Numminen, Eppu Nuotio, Harri Nykänen, Marko Kilpi, Outi Pakkanen, Markku Ropponen, Christian Rönnbacka, Matti Rönkä, Jarkko Sipilä ja Antti Tuomainen.

Docendolla on takanaan monta menestyksen vuotta, mikä on mahdollistanut kustannustoiminnan laajentamisen ja uudet aluevaltaukset. Docendo Oy on vuonna 1990 perustettu yleiskustantamo, joka julkaisee vuosittain noin 80 kirjaa. Yrityksen liikevaihto oli 2,86 miljoonaa euroa vuonna 2017. CrimeTimen liikevaihto oli samana vuonna 0,6 miljoonaa euroa.

– CrimeTimen mukana saamme taloon kovan tason dekkareita ja kustannusohjelmaamme erittäin hyvin sopivia rikostietokirjoja, tietokirjakustantamoksi alun perin perustetun Docendon toimitusjohtaja Harri Simola sanoo.

Share: