Circle Media myy loputkin painotalonsa

2.5.2019 12:06Uutiset » Toimiala
Helprintin syväpainotuotantoa Mikkelissä. Kuva: Helprint.

Eurooppalainen painokonserni Circle Media myi 15.3. Helprintin sijoittaryhmälle. Nyt myös jäljellä olevat painotalot ovat myynnissä, ja useita painoja on asetettu konkurssiin.

Circle Media tiedotti ennen vappua, että sen itävaltalainen offsetpainotalo lakkautetaan. Tänä keväänä vaikeuksissa oleva konserni on asettanut konkurssiin syväpainolaitokset Hollannissa ja Belgiassa sekä myynyt lyhyen aikaa omistetun CPI-painotalon.

Konserni on tiedottanut, että sen jäljellä olevat painotalot Belgiassa, Saksassa ja Espanjassa ovat myytävänä.

Circle Media on yrittänyt keskittää Euroopan painotoimintaa lukuisten yritysostojen avulla. Viime vuonna se ajautui vaikeuksiin, kun painoalaa koettelivat painotuotteiden kysynnän lasku ja voimakas tuotantokustannusten nousu.

Suomessa Circle Media on omistanut syväpainotalo Helprintin. Circle Media ilmoitti 15.3. myyvänsä Helprint Oy:n suomalaiselle Printers Group Oy:lle. Se on yksityisesti omistettu pääomasijoitusyritys, joka tähtää kertomansa mukaan painoalan keskittämiseen Pohjoismaissa.

Printers Group on hakenut PRH:lta Scartech Oy:n nimen muuttamista Printers Group Oy:ksi. Yrityksen omistajista ei ole vielä tietoa. Helprintin tuotanto on jatkunut Mikkelissä kaupan jälkeen.

REINO LANTTO

Share: