Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

CDP:n A-sarjan ympäristölistalla useita alan yrityksiä

9.12.2021 11:50Uutiset » Toimiala
Metsien suojelu on yksi CDP:n ympäristölistauksen sarjoista. Kuva: Metsä Forest.

CDP:n A-sarjan listalle pääse vain harva yritys. Kolmen A:n yritys on jo globaalisti ”parasta A-ryhmää” ympäristöasioissa. Monet metsäteollisuuden ja graafisen alan yritykset ovat korkealla CDP:n vuoden 2021 listoilla.

Metsä Board saavutti paikan vuoden 2021 A-listalla ilmastonmuutoksen torjumisessa, vesiturvallisuudessa sekä metsien suojelussa – kaikissa kolmessa CDP:n ympäristöteemassa. Vain 14 yritystä pisteytetystä 12 000:sta pääsi näille kolmelle A-listalle. Pisteytys toteutettiin CDP:n kyselylomakkeilla vuonna 2021 toimitettujen tietojen perusteella.

Tämä on kuudes peräkkäinen vuosi, jolloin Metsä Board saavutti paikan CDP Climate A -listalla sekä kuudes vuosi CDP Water A -listalla ja ensimmäinen kerta CDP Forest A -listalla.

– Kestävä kehitys on kannattavan liiketoiminnan edellytys. Myös asiakkaillemme ja muille sidosryhmillemme on tärkeää, että yhteistyö Metsä Boardin kanssa rakentuu vastuulliselle pohjalle. Nämä A-listasijoitukset ovat tunnustus järjestelmällisestä työstämme näiden tavoitteiden saavuttamiseksi, sanoo Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio.

Metsäyhtiöistä A-listalle pääsivät myös mm. UPM, Mondi ja Lenzing. Pakkausalan yrityksistä listalla ovat DS Smith ja Tetra Pak. Graafisen alan laitetoimittajista mukana ovat HP, Epson, Fujifilm, Konica Minolta, Kyocera, Ricoh ja Toray. Ulkomainontayhtiö JC Decaux pääsi myös listalle.

CDP on laajasti tunnustettu organisaatio, joka pisteyttää vuosittain yrityksiä ympäristötiedon perusteella 590:lle instituutiosijoittajalle. Täydellinen luettelo tämän vuoden CDP:n A-listalle päässeistä 270 yrityksistä on saatavilla täältä, samoin kuin muut julkisesti saatavilla olevat yritysten pisteet.

CDP:n tiedotteen mukaan A-listalla olevien yritysten määrä on pudonnut uudessa listauksessa. Rimaa on nostettu kun yhteisymmärrys on kehittynyt siitä, mikä on johtajuutta ilmastoasioissa. Monet helpommat toimet on nyt tehty ja tarvitaan kunnianhimoisempaa toimintaa.

Share: