Canonille suuri tulostuspalvelusopimus

31.10.2013 15:14Uutiset » Toimiala

Canon on tehnyt jopa 15 miljoonan euron arvoisen sopimuksen uniikin tulostusympäristön toimittamisesta Helsingin yliopistolle ja Aalto-yliopistolle. Sopimus tehtiin yliopistojen omistaman paino- ja viestintätalo Unigrafian kanssa.

Sopimus kattaa tulostusympäristön hallintapalvelut yliopistojen henkilökunnalle ja opiskelijoille sekä muille käyttäjille maanlaajuisesti. Ratkaisu tulee palvelemaan jopa 100 000 hengen yhteisöä. Sopimus on viiden vuoden mittainen. Lisäksi siihen sisältyy neljän vuoden optio. Canon voitti hankkeesta tehdyn avoimen tarjouskilpailun.

Unigrafia Oy:n ja Canon Oy:n sopimus kattaa tulostamisen palveluna, ja se sisältää mm. monitoimilaitteet ja verkkotulostimet sekä niihin liittyvät sovellukset ja asiantuntijapalvelut. Asennettavia laitteita tulee olemaan yli 1 400. Uusi tulostusympäristö otetaan käyttöön asteittain kevääseen 2014 mennessä.

– Kyseessä on todella iso, monipuolinen ja vaativa hanke, koska samanaikaisesti uusitaan kahden ison yliopiston laajat ja moninaiset tulostusympäristöt, Unigrafian toimialajohtaja Jouni Komulainen toteaa. Unigrafian tavoitteena on yhtenäistää tulostuskäytännöt yhdessä yliopistojen IT-yksiköiden kanssa ja tarjota tulostus-, kopiointi- ja skannauspalvelut kokonaispalveluna omistajayliopistoilleen.

Valinnassa painottuivat Komulaisen mukaan ratkaisun tietoturvallisuus ja pilvitulostusmalli, jossa käytettävyys ja vikasietoisuus nousevat uudelle tasolle. Järjestelmä mahdollistaa tulevaisuudessa myös joustavan vierailijatulostuksen ja omien lisääntyvien päätelaitteiden käytön eri puolilla yliopistoja. Komulainen painottaa myös korttitunnistaumisen mahdollistamaa tarkkaa kulujen kohdentamista.

Kuva: Canonin monitoimilaite Imagerunner Advance C52501.

Share: