Brobygrafiska kehittää fleksotekniikkaa lahjoituksilla

8.12.2016 08:00Uutiset » Toimiala
 Lahjoittajien ja koulun edustajia lahjoitustilaisuudessa.
Lahjoittajien ja koulun edustajia lahjoitustilaisuudessa.

Ruotsalainen graafisen alan ammattikorkeakoulu Brobygrafiska on saanut lahjoituksia, joiden avulla se voi kehittää fleksopainamisen tekniikkaa yhteistyössä yritysten kanssa.

Marvaco Oy on tehnyt yhdessä Anilox Laser Technologies Ltd:n (ALT) ja Polywestin kanssa lahjoituksen Brobygrafiskan fleksopainolinjalle. Ruotsin Sunnessa sijaitsevalle koululle lahjoitettu uutta teknologiaa hyödyntävä vyöhykeanilox-tela on suunniteltu antamaan lisätietoa erittäin korkealaatuisesta, yli 100 l/cm fleksopainatuksesta.

Vyöhykeanilox -telan käyttö tuo painotaloille, värivalmistajille, laatanvalmistajille sekä muille materiaalintoimittajille tärkeää fleksotekniikan kehittämiseen liittyvää lisätietoa. Vyöhyketela sisältää erilaisia perinteisiä ja moderneja kaiverruksia 420–600 l/cm linjatiheyksillä ja 3,5–2,0 cm3 tilavuuksilla.

– Tämä on merkittävä investointi ja se hyödyttää koko toimialaa. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöstä ja mahdollisuudesta tarjota Brobygrafiskan käyttöön erittäin nykyaikaisia tuotantolaitteita, sanoo Marvacon toimitusjohtaja Kai Lankinen.

Brobygrafiska sai samaan aikaan myös toisen lahjoituksen, kun Polymount lahjoitti oppilaitokselle eri kovuusasteisia Twinlock-painoholkkeja. Nyt tehtyjen lahjoitusten myötä fleksopainoilla on entistä paremmat edellytykset löytää kulloiseenkin käyttötarkoitukseen parhaiten sopivat painatusasetukset.

Share: