Brittiomistaja Manrolandin arkkipainokoneille

13.2.2012 01:51Uutiset » Toimiala

Manroland_langley

Maksukyvyttömyyteen ajautuneen Manroland AG:n arkkikoneliiketoimintaan on löytynyt ratkaisu vain muutamia päiviä sen jälkeen, kun rotaatiokoneliiketoiminnan myynti saksalaiselle Possehl Groupille julkistettiin. Brittiläinen yrittäjä Tony Langley ja yksityisomisteinen engineering group Langley Holdings plc (www.langleyholdings.com) on ilmoittanut ostavansa sataprosenttisesti Offenbachin arkkikoneliiketoiminnan ja omaisuuden sekä Manrolandin markkinaorganisaatiot yli 40 maassa. Kaupan mukana siirtyy noin 860 työntekijää.

– Olen hyvin iloinen tästä ratkaisusta, joka turvaa Offenbachin arkkikonesektorin liiketoiminnan pitkällä aikavälillä, kertoi selvitysmies Werner Schneider.

Tony Langley tunnetaan strategisena investoijana, joka tähtää pitkälle tulevaisuuteen.

– Olen vakuuttunut, että Manrolandin arkkikoneliiketoiminnalle on löytynyt vakaa ja kestävä ratkaisu, Schneider jatkoi.

”Ich bin ein Rolander”

– Tehtyjen leikkausten jälkeen näemme Manrolandin arkkikonesektorin taloudelliset näkymät erittäin hyvinä, toteaa Tony Langley.

– Nämä ovat maailmanluokan tuotteita, joiden maine on loistava ja tuotantoprosessit sekä tutkimus- ja kehitystyö huipputasoa; kaikkea mitä Saksan koneteollisuudelta odotetaankin.

Tunteikkaassa puheessaan yli koko 850-henkiselle työntekijäjoukolle Langley totesi, että “tänään alkaa uusi aikakausi”, ja että hän luottaa uuden yhtiön menestykseen. Puhe päättyi spontaaneihin aplodeihin sanoille, jotka tuovat mieleen kautta aikojen kuuluisimman Saksassa pidetyn englanninkielisen puheen, jonka piti presidentti John F Kennedy vuonna 1963: ”Ich bin ein Rolander”.

Rahoitus Langleyn käteisvaroista

Langley johtaa jo ennestään kahta menestyksekästä kone- ja laiterakennusalan yritysryhmää Saksassa. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli noin 500 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja noin 76 miljonaa, mistä noin kaksi kolmasosaa tuli Saksan toiminnoista. Konsernilla on vahva velaton tase, ja vaikka on sovittu, että kauppahintaa ei julkisteta, Langleyn tiedetään rahoittaneen kaupan käteisvaroistaan.

– Parempaa investoijaa emme olisi voineet toivoa. Langley on vahva ja kokenut teollisuuskonserni, jolla on pitkän aikavälin perspektiivi kaikissa investoinneissaan. Johtoporras on erittäin tyytyväinen tähän lopputulokseen, totesi ”veteraani-Rolander” Rafael Penuela, uuden Manroland sheetfed GmbH:n Executive Vice President.

Kaikki sopimukset allekirjoitettiin 1. helmikuuta 2012, ja kauppa sai Saksan kartelliviranomaisten hyväksynnän viikolla 6.

Share: