Botnia Print tehostaa tuotantoaan

2.12.2019 09:45Uutiset » Toimiala
Kuvassa vasemmalta uudistuksia toteuttaneet Martin Schoeps ja Michael Holzapfel Koenig & Bauerilta, Toni Klemola Botnia Printistä ja Marcus Juselius, AKETA Finland Oy. Kuva: Koenig & Bauer.

Botnia Print on uudistanut Cortina-painokoneitaan useita vuosia kestäneellä retrofit-ohjelmalla. Nyt Koenig & Bauer on saanut uudistukset valmiiksi. Botnia Print tehostaa lehtituotantoaan myös toisella Ferag SNT -50 -leikkurilla, joka on jo otettu käyttöön.

Cortina-painokoneiden uudistus alkoi vuonna 2017, jolloin uusittiin koneiden hallintajärjestelmä. Viime vuonna uudistettiin kaksi painoyksikköä ja ohjelmistoja päivitettiin. Tänä vuonna on uudistettu lisää yksiköitä ja hallintalaitteita.

– Yritykset haluavat yhä enemmän tehdä muutostyöt askel askeleelta. Tähän ne tarvitsevat vahvan ja luotettavan yhteistyökumppanin, sanoo Martin Schoeps, Senior Service Manager, Koenig & Bauer Digital & Webfed.

Botnia Printin tehdaspäällikkö Toni Klemolan mukaan oli järkevintä jatkaa uudistamisessa hyvää yhteistyötä Koenig & Bauerin kanssa.

– Meidät tunnetaan lehtien erittäin hyvästä painolaadusta ja luotettavuudesta. On välttämätöntä säilyttää tämä taso ja siksi tarvitsimme Cortina-painokoneiden uudistajaksi niiden ehdottoman osaajan.

Leikkuriprojekti etenee suunnitellusti

Botnia Print päätti keväällä investoida lehtitehtaan tuotantoon hankkimalla toisen Ferag SNT -50 -leikkurin ja uudistamalla samalla lehtinippujen kuljetus- ja lavaajalinjan kokonaisuutta. Projektin varsinainen asennusvaihe käynnistyi syyskuussa lavaajalinjan muutostöillä, joilla saatiin tilaa itse leikkurille.

Leikkuri on ollut tuotantokäytössä marraskuun alusta lähtien, ja kuljetusjärjestelmä otetaan käyttöön kuun lopussa.

Ensimmäinen vastaava leikkuri hankittiin Botnia Printtiin vuonna 2014 ja sen käyttöaste on ollut todella korkea. Uuden investoinnin myötä leikattujen tuotteiden läpimenoajat lyhentyvät nyt merkittävästi, jolloin myös käytettävissä oleva kapasiteetti kasvaa. Lisäksi investoinnilla varmistetaan riskienhallintaa.

Share: