Booky tuo lisää kilpailua kirjojen kauppaan

9.1.2018 08:55Uutiset » Toimiala
Booky.fi on myynyt kirjojaan myös pop up -myymälöissä pääkaupunkiseudulla. Nyt Booky on avannut uuden kirjamyymälän kauppakeskus Kaareen. Kuva: Booky.

Kirjojen jakelun ja kaupan asetelmat muuttuvat nyt useiden yrityskauppojen kautta. Uusin niistä on Porvoon Kirjakeskuksen siirtyminen Booky Groupille, johon kuuluvat myös Booky.fi ja BTJ Finland Oy. Booky on myös avannut kirjakaupan kauppakeskus Kaareen.

Booky.fi Oy on ostanut Porvoon Kirjakeskus Oy:n 3.1.2018 solmitulla kaupalla. Sen avulla yritys vahvistaa sekä palvelutarjontaansa että kilpailukykyään kirjatoimialalla. Yrityskaupan myötä Booky Groupin yhteenlaskettu liikevaihto nousee noin 55 miljoonaan euroon ja työntekijämäärä kasvaa lähes 200 henkeen.

– Porvoon Kirjakeskus on merkittävä toimija kirjalogistiikkamarkkinoilla. Sen liiketoiminta vahvistaa Booky.fi:n asemaa erityisesti kirja-alan tukkumyynnissä, kirjastokaupassa sekä oppimateriaalikaupassa. Kauppa tuo meille merkittäviä synergioita kirjojen järkevään liikutteluun. Tämä palvelee kaikkia Booky Groupin asiakkaita, myös kuluttajia, toteaa Booky.fi Oy:n pääomistaja Antti Ypyä.

Porvoon Kirjakeskus Oy on Porvoossa sijaitseva logistiikkakeskus. Yritys perustettiin vuonna 2011, kun WSOY Kirjakeskus yhtiöitettiin Porvoon Kirjakeskus Oy:ksi. Kirjakeskus ylläpitää ja kehittää kirjojen ja niihin liittyvien oheistuotteiden jakelu-, varastointi- ja tilauspalveluita.

Booky.fi Oy on suomalainen perheyritys. Verkkokirjakaupan valikoimaan kuuluvat kaikki kotimaiset ja noin 15 miljoonaa ulkomaista kirjaa, elokuvia, pelejä, musiikkia sekä toimistotarvikkeita. Perinteisten kirjakauppatuotteiden lisäksi Booky tarjoaa myös logistiikan ja verkkokaupan palveluita.

Booky.fi on myynyt kirjojaan myös pop up -myymälöissä pääkaupunkiseudulla. Nyt Booky on avannut uuden kirjamyymälän kauppakeskus Kaareen Helsingissä.

Kilpailua alalla lisää myös tarjouskirjakauppaketju Kirjapörssin liiketoiminnan siirtyminen uusille omistajille viime vuoden lopussa. Ostajaryhmän tavoitteena on kehittää Kirjapörssistä entistä menestyvämpi ja modernimpi kirjakauppaketju. Ryhmään kuuluu useita kustantamoja (mm. Docendo ja Minerva) ja jakeluyrityksiä.

Reino Lantto

Share: