Booky osti kirjastoja palvelevan BTJ Finlandin

12.1.2017 16:17Uutiset » Toimiala
BTJ toimittaa kirjastoille kiroja ja muita palveluja. Kuva: 123rf.com.
BTJ toimittaa kirjastoille kirjoja ja muita palveluja. Kuva: 123rf.com.

Suomen kirjastojen hovihankkija siirtyy uusiin käsiin, kun Booky.fi Oy on ostanut noin 90 %:n osuuden BTJ Finland Oy:stä. Kauppa on merkittävä kustannusalalle myös verkkokaupan ja logistiikan kilpailutilanteen kannalta.

Kauppa vahvistaa tiedotteen mukaan BTJ:n ja Bookyn markkina-asemaa kirja- ja logistiikka-alalla sekä tuo kustannustehokkuutta yhtiöiden toimintoihin.

Yritykset jatkavat toimintaansa erillisinä yksiköinä. Suomen kirjastoseura jatkaa edelleen BTJ:n omistajana. Muodostuvan konsernin liikevaihto on noin 40 miljoonaa euroa ja markkinaosuus yleisen kirjallisuuden myynnistä Suomessa 17 %. Volyymin kasvulla yhtiöt hakevat merkittävää kilpailukyvyn paranemista voimakkaasti kilpailluilla markkinoilla.

BTJ tulee jatkossakin keskittymään ja kehittämään toimintaansa kirjastojen kanssa. Tavoitteena on tarjota älykkäitä informaatioratkaisuja ja erilaisia palveluita, joiden avulla pystytään auttamaan entistä houkuttelevampien kirjastojen rakentamisessa.

BTJ tarjoaa tuotteita ja tietopalveluita kirjastoille, kouluille ja yrityksille. Yritys välittää lähes kaikkea, mitä kirjastoista voi lainata – kirjoista ja dvd-levyistä äänitteisiin ja nuotteihin. Lisäksi välitetään peruskoulun oppikirjoja. Yritys myös myy kirjastokalusteita ja -tarvikkeita. BTJ:n Avain-kustantamo julkaisee ammattikirjallisuutta kirjastoille.

BTJ Finland Oy perustettiin vuonna 1961 nimellä Kirjastopalvelu. Suomen Kirjastoseura, Kansanvalistusseura ja kirjastoalan aatteelliset yhdistykset perustivat yrityksen. Vuonna 1995 se siirtyi osaksi ruotsalaista saman alan BTJ Group -konsernia.

Logistiikka keskitetään Bookyn keskukseen

Booky puolestaan tulee jatkossa keskittymään kuluttajakauppaan sekä logististen ja IT-palvelujen tarjoamiseen. Booky kertoo sivuillaan olevansa Suomen suurin verkkokirjakauppa.

Vaikka yritykset jatkavat toimintaansa erillisinä, tullaan yhtiöiden toimintoja yhdistämään, tehostamaan ja yhdenmukaistamaan. Muutokset yhtiöiden toimintoihin toteutetaan vaiheittain. Yrityskaupan johdosta yhtiöiden logistisiin järjestelyihin sekä tilaus- ja laskutusliikenteeseen tehdään muutoksia. BTJ:n logistiikka siirtyy Bookyn logistiikkakeskukseen 1.4.2017 alkaen.

BTJ Suomen lehtiliiketoiminta ei ole mukana kaupassa. BTJ Ruotsi jatkaa lehtiliiketoimintaa Suomessa yhteistyössä Suomen BTJ:n kanssa.

Reino Lantto

Share: