Bookwell uudistaa toimintaansa yhtiöityksillä

28.1.2016 09:36Uutiset » Toimiala

Suomen suurin kirjojen painaja Bookwell on vuoden vaihteessa pilkkonut tuotannolliset ja tukitoimintonsa kuuteen eri osakeyhtiöön, jotka tukevat Bookwell Oy:n palvelua kirja-asiakkaille. Aikaisemmin Sanoman omistuksessa ollut yhtiö sai uudet omistajat marraskuussa 2015.

Toiminnan uudelleenorganisoinnista kertoi Intiim-lehti. Bookwell jaettiin 1.1.2016 alkaen kuuteen yhtiöön, jotka ovat nimeltään Proserco Oy (Porvoon paino ja taitto), Pure Books Oy (Porvoon sitomo), Porvoon huoltopalvelu Oy (Porvoon tehdaspalvelu), Saarijärven Offset (Porvoon esivalmistus), Book One Oy (Juvan tehdas) ja Bildit Print (myynti ja hallinto). Työntekijät jatkavat uuden yhtiön palveluksessa vanhoina työntekijöinä, mutta työehdot muuttuvat lehden mukaan.

Kaikkien yhtiöiden toimitusjohtaja on Vesa Junkkarinen, joka toimii myös Bookwell Oy:n toimitusjohtajana. Junkkarisen mukaan Bookwell tulee jatkamaan toimintaansa yhtiönä asiakasrajapinnassa toimituksellisesti, laskutuksellisesti sekä vastaten tuotelaadusta ja palvelusta kuten aiemminkin.

Bookwellin osti marraskuussa Spektri Produktion yhtiö, joka omistaa myös Saarijärven Offset Oy:n. Spektri Produktionin omistajat ovat Harri Nyman ja Juha Manninen, jotka ovat työskennelleet kirjapainoalalla pitkään. Nyman omistaa lisäksi Vammalan kirjapainon ja Sulkavalla toimivan kirjojen sitomon Finnreklama Oy:n.

Share: