Bookwell investoimassa digipainoon Juvalla

17.6.2016 10:07Uutiset » Toimiala

Bookwell Digital Oy suunnittelee isoa investointia digipainoon Juvalla. Ylen uutisen mukaan investointi olisi 7,4 miljoonaa euroa. Digitaalinen kirjapaino tulisi Bookwell Oy:n nykyisiin tiloihin vielä tämän vuoden aikana.

Hankkeen rahoitusjärjestelyt ovat uutisen mukaan vielä kesken.

– Tämä on ollut raskas ja vaiherikas tie. Puolitoista vuotta suunnitelmissa ja viimeiset kahdeksan kuukautta olemme tehneet täyspäiväistä työtä investoinnin eteen, kertoo Bookwell Digital Oy:n toimitusjohtaja Juha Manninen.

Bookwell Digital Oy:n tarkoituksena on luoda Juvalle uudenlainen tuotantolaitos, joka valmistaisi kirjoja niin kotimaisille kuin kansainvälisille markkinoille. Painon tekniikka olisi täysin uutta.

Toimitusjohtaja Manninen uskoo vahvasti kirjan tulevaisuuteen.

– Kirjojen maailmanlopun tunnelmat ovat ainoastaan Suomessa. Toimiessa myös kirjan kustantajana olen huomannut, että kansainvälisesti kirjalla menee hyvin, kirjapainot elävät ja kustantajilla menee hyvin.

Kunta mukaan kiinteistöyhtiöön
Osana rahoitusjärjestelyä Juvan kunta ja Bookwell Oy ovat perustamassa yhteistä kiinteistöyhtiötä. Kiinteistöyhtiö ostaa Juvan toimitilat Bookwell Oy:ltä. Esisopimuksen mukaan kiinteistön kauppahinta on 1,7 miljoonaa euroa.

Juvan kunnanvaltuusto käsittelee kunnan roolia kiinteistöyhtiössä ja kunnan sijoitusta kokouksessa 20.6.

Bookwell Digital Oy:n pääomistaja on Juha Manninen ja mukana on myös tanskalainen Lars Abildgaard. Lisäksi omistajaksi tulee Bookwell Oy.

Share: