BillerudKorsnäsille uusi kartonkikone Ruotsissa

12.12.2016 17:12Uutiset » Toimiala
BillerudKorsnäsin Gruvön tehtaan investointisuunnitelma.
BillerudKorsnäsin Gruvön tehtaan investointisuunnitelma.

Ruotsalainen metsäyhtiö BillerudKorsnäs investoi noin 585 miljoonaa euroa uuteen kartonkikoneeseen ja sellutehtaan uudistamiseen. Kartonkikone on maailman suurimpia ja tuottaa 550 000 tonnia pakkauskartonkia vuodessa.

Investointi on tiedotteen mukaan suurin yhtiön historiassa, ja yksi suurimmista Ruotsissa viime vuosina. Kartonkikone rakennetaan Gruvön tehdasalueelle, jossa myös uudistetaan nykyinen sellutehdas. Investoinnin suuruus on 5,7 miljardia kruunua (noin 585 miljoonaa euroa).

Yhtiön mukaan päätös perustuu siihen, että kestävän kehityksen mukaisten pakkausratkaisujen kysyntä kasvaa elintarvikkeiden ja juomien markkinoilla maailmassa.

– Tämä on yhtiölle historiallinen päätös. Pakkauskartonkien vakaa kysynnän kasvu ja uniikki osaamisemme tässä tuotannossa antavat meille hyvän aseman markkinoiden palvelemisessa. Pohjoismaiden kestävästi hoidetuista metsistä saatava uudistuva raaka-aine oli keskeinen tekijä eri investointivaihtoehtojen arvioinnissa, sanoo Per Lindberg, BillerudKorsnäsin toimitusjohtaja.

Uusi kartonkikone on tarkoitus saada tuotantoon vuoden 2019 ensimmäisen kvartaalin aikana. Kone tuottaa nestepakkauskartonkia, pakkauskartonkia, tarjoilupakkauskartonkia ja laineria.

BillerudKorsnäs kertoo myös uudistavansa yhtiön tuotantorakennetta. Gruvön tehtaan nykyinen paperin tuotanto siirretään vähitellen muihin tuotantolaitoksiin, mutta korkeatasoisen fluting-kartongin tuotanto tulee jatkumaan.

BillerudKorsnäsin investointi tuo kartonkimarkkinoille paljon uutta kapasiteettia. Myös Metsä Board on tehnyt suurinvestoinnin kartongin tuotantoon Ruotsissa. Yhtiön uusi 400 000 vuositonnia tuottava kartonkikone otettiin käyttöön Husumissa keväällä 2016.

Share: