Benny Landa tekee paluun

7.2.2012 09:23Uutiset » Toimiala

Digitaalisen painamisen visionääri ja Indigo-digitaalipainokoneen kehittäjä Benny Landa on paljastanut esittelevänsä nanoteknologiaan pohjautuvaa digitaalista painotekniikkaa tämän kevään Drupa-messuilla. Landa perusti Indigon vuonna 1977, kunnes myi yrityksen HP:lle vuonna 2001. Vuotta myöhemmin Landa perusti Landa Corporation -yrityksen, joka on kaikessa hiljaisuudessa kehittänyt uutta nanoteknologiaansa. Vain 3,5 kuukautta ennen Drupaa, kuinka ollakaan, israelilaisessa talouslehdessä oli artikkeli Landan uudesta teknologiasta.

Landan uutta painotekniikkaa kutsutaan nimellä ‘digital nanographic printing’. Sen sanotaan olevan muunnelma mustesuihkuteknologiasta, jossa väriaine koostuu pienemmistä partikkeleista kuin alkio. Tulostuspäät puolestaan voivat huhujen mukaan käyttää mikrokokoisia väripisaroita materiaalille kuin materiaalille.

1500 neliömetrin osasto varattuna

Landa on varannut Drupa-messuilta peräti 1500 neliömetrin osaston. Nanografiaa tullaan esittelemään amfiteatterin tyylisessä ympäristössä viisi kertaa päivässä. Se tuo konkareille mieleen vuoden 1993 Drupa-messut, jossa Landa esitteli Indigo E-Printiä saman tyyppisessä ympäristössä.

Uutinen on jälleen yksi lisäsyy varata toukokuuksi lento Düsseldorfiin ja Drupaan: www.drupa.fi.

Share: