Art-Print palkkaa 100 konkaria

27.8.2010 12:13Uutiset » Toimiala

Artprint_100konkaria

Art-Print Oy on päättänyt tempaista oikein kunnolla. Yritys tarjoaa myyntitöitä sadalle graafisen alan kokeneelle ammattilaiselle.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan väestön ikääntyminen on yksi suurimmista eläke- ja sosiaalipolitiikan haasteista Suomessa. Vuoteen 2035 mennessä yhtä eläkeikäistä kohti meillä on kaksi työikäistä henkilöä nykyisen neljän sijasta. Art-Print Oy päätti tehdä asialle jotain. Yritys tarjoaa myyntitöitä sadalle kokeneelle graafisen alan ammattilaiselle sekä mahdollisuuden sovittaa työn ja vapaa-ajan suhde itselleen sopivaksi. Konkari voi itse määritellä tavoitteensa, työrytminsä ja -tapansa. Art-Print Oy tarjoaa konkarille kaikki tarvittavat työvälineet ja ison yrityksen tukijoukon.

– Graafinen ala on voimakkaan murroksen kourissa. Alalla on ylikapasiteettia ja sähköiset viestimet syövät entistä enemmän perinteistä painamisen kakkua. Osa yrityksistä sopeuttaa toimintaansa, tulee lisää konkursseja, fuusioita ja alasajoja. Ammattitaitoista työvoimaa jää työttömäksi ja pienten yritysten toimintaedellytykset heikkenevät asiakkaiden vaatiessa entistä monipuolisempaa palvelua toimittajilta, arvioi Art-Print Oy:n myyntijohtaja Kimmo Peränen.

– Meillä on aivan mieletön palvelusortimentti. Tarvitsemme vain lisää ihmisiä kertomaan aidoista asiakashyödyistä laajemmalti. Toisaalta on hieno olla edelläkävijänä ja työllistäjänä ammattitaitoiselle ”konkari-joukolle”, joiden osaamista eivät kaikki ymmärrä arvostaa. Me kyllä arvostamme, toteaa Peränen.

Joustava työnteko kiinnostaa

Suomi ikääntyy nopeammin kuin muut Euroopan maat, ja meidän pitäisi katsoa ikääntyviä yhteiskunnallisena voimavarana. Jotain on kuitenkin pielessä. Työ- ja elinkeinoministeriön työssä jaksamisen -ohjelmassa todetaan, että työn ilo on kadonnut yhä useammalta. Lisääntyneistä tehtävistä pitää usein suoriutua entistä pienemmällä henkilöstöllä ja kilpailun kiristyminen vaatii joustoja yhä useammalta. Onneksi tuore Eteran tutkimus tuo valoa tunnelin päähän: 78 % työssäkäyvistä 55 vuotta täyttäneistä suomalaisista haluaisi jatkaa joustavaa työntekoa eläkkeellä ollessaan. Tähän Art-Printin tempaus tarjoaa hyvän mahdollisuuden. Art-Print haastaa myös muut Suomen yritykset kehittämään vastaavia mahdollisuuksia muiden alojen konkareille.

Lisätietoa: www.100konkaria.fi

Share: