Arkkileikkuri avaa uusia ovia Cabassin paperikassituotannolle

19.8.2010 10:29Uutiset » Toimiala

Cabassi_Finlayson

Cabassi Oy:n Valkeakosken paperikassitehtaalla on investoitu arkkileikkuriin, joka luo uusia mahdollisuuksia yrityksen paperikassituotantoon. Aikaisemmin kaikki Cabassin paperikasseissa käytetyt arkit on painettu offsetilla, mutta jatkossa myös fleksopainatus on mahdollinen.

– Keväällä asennettu arkkileikkuri parantaa ensisijaisesti materiaalitalouttamme, koska emme ole enää riippuvaisia ulkopuolisesta arkituksesta, mutta samalla se antaa meille joustavuutta painotekniikoiden hyödyntämisen suhteen, toteaa Cabassin toimitusjohtaja Jussi Henttonen. Uudella leikkurilla arkitetaan niin offset-painatukseen menevät kassiarkit kuin flexolla esipainetut rullat arkkimuotoista kassituotantoa varten.

Suomalaisena kassitehtaana Cabassi on keskittynyt pieniin ja keskisuuriin tilauksiin.

– Koska tuotantomme on arkkimuotoista, offset-painatus sopii meille erittäin hyvin. Ostamme kaikki painotyöt oman talon ulkopuolelta, joten nyt voimme tapauskohtaisesti valita kuhunkin tilaukseen sopivan painotekniikan. Viime vuosien aikana tilausten keskikoot ovat kasvaneet ja kymmenien- ja satojetuhansien tilausmäärät ovat arkipäivää, joten flekson mahdollinen hyödyntäminen tulee kyseeseen yhä useammin, kertoo toimitusjohtaja Henttonen.

Uudesta leikkurista apua myös muille

Uusi investointi on ensisijaisesti tarkoitettu Cabassin oman tuotannon tukemiseen, mutta leikkurin kapasiteetti mahdollistaa myös alihankinnan.

– Olemme saaneet monelta suunnalta viestiä, että nykyiset arkittamot eivät sovellu parhaalla mahdollisella tavalla pienten rullamäärien arkittamiseen. Me pystymme hyvin arkittamaan yksittäisiäkin rullia ja uskoisin, että esim. kirjapainoilla on arkitustarpeita, jotka me voimme helposti hoitaa.

Cabassin tuotteisiin, Classic- ja Light- paperikasseihin voit tutustua Cabassin PacTec 2010 -messujen osastolla 6f19.

Share: