Arjowigginsin liiketoimintaa selvitystilassa

16.1.2019 09:33Uutiset » Toimiala
Arjowigginsin Academy of Certified Printers on kehittämisohjelma design-papereita käyttäville painotaloille. Kuva: Arjowiggins.

Design-papereistaan tunnetun metsäyhtiö Arjowigginsin liiketoimintaa on asetettu selvitystilaan Britanniassa ja Ranskassa. Tämä on tapahtunut sen jälkeen, kun Arjowigginsin liiketoiminnan myynti hollantilaiselle Fineska-yritykselle peruuntui.

Metsäyhtiön omistaa ranskalainen pörssinoteerattu Sequana-konserni, joka omistaa myös Antalis-liiketoiminnan. Sequana suunnitteli Arjowigginsin noin 528 miljoonan euron liiketoiminnan myyntiä, mutta kauppa peruuntui huonontuneiden markkinaolosuhteiden takia.

Euroopan hienopaperitehtaiden tilannetta on viime aikoina vaikeuttanut sellun ja energian hinnan nousu. Samalla graafisten papereiden kysynnän lasku on jatkunut.

Arjowigginsin tärkeimpiä tuotteita on Conqueror-paperi.

Britanniassa Arjowigginsin yksiköistä selvitystilaan on asetettu Arjowiggins Fine Papers, Arjowiggins Chartham, Performance Papers, Arjobex ja Wiggins Teape Group. Myös joitakin Ranskan yksiköitä on selvitystilassa.

Printweek-lehti kertoo, että selvitysmiesten mukaan selvitystilassa olevien yksiköiden toiminta jatkuu Britanniassa. Niille etsitään ostajia.

Share: