Applen uusi puhelin edistää QR-koodeja

29.9.2017 09:09Uutiset » Toimiala

QR-koodien käyttö markkinoinnissa ja logistiikassa voi lisääntyä huomattavasti, kun Applen uusi puhelin vihdoin tukee sen käyttöä suoraan kameran avulla. QR-koodia käytetään jo nyt paljon linkkinä printistä verkkoon esimerkiksi mainoksissa ja pakkauksissa.

Tähän asti Applen puhelimet eivät ole tukeneet QR-koodin käyttöä, ja sitä varten on täytynyt ladata erillinen sovellus. Nyt Applen uusi käyttöjärjestelmä iOS 11 tukee suoraan QR koodeja, joita voi skannata puhelimen kameralla. Käyttöjärjestelmä tukee suoraan myös NFC-tagien lukemista.

Markkinoijat ovat odottaneet hartaasti Applen mukaantuloa QR-koodien yleistymiseksi. Aasiassa niitä käytetään jo erittäin paljon Adroid-käyttöjärjestelmällä. CNN:n uutisen mukaan viime vuonna Kiinan mobiilimaksuissa yli kolmanneksessa käytettiin tätä koodia. Applen spekuloidaan ottaneen koodin uuteen puhelimeen juuri kiinalaisten kuluttajien houkuttelemiseksi.

NFC-yhteyden käyttö esim. liikenteessä ja maksamisessa on myös kasvamassa nopeasti ja Suomessakin. Apple on ollut näiden sovellusten käytössä hieman jälkijunassa kun samanaikaisesti Android on mennyt nopeasti eteenpäin. QR-koodi ja NFC ovat yhä suositumpia myös pakkauksissa keinona aktivoida kuluttajia ja tarjota heille lisää tietoa.

Reino Lantto

Share: