Antalis ostaa IGEPAn Ruotsin ja Norjan paperiliiketoiminnan

30.5.2018 19:16Uutiset » Toimiala
Antaliksen paperivalikoima laajenee yrityskaupoilla edelleen. Valikoimaan kuuluu mm. Popset-designpaperi.

Antalis vahvistaa paperiliiketoimintaansa ostamalla IGEPAn toiminnot Ruotsissa ja Norjassa. IGEPA keskittyy näissä maissa jatkossa visuaalisen viestinnän liiketoimintaan, joka käsittää suurkuva-alalla toimivat Signcom-yhtiöt.

IGEPAlla on pitkät perinteet eurooppalaisena paperitukkukauppana, jolla on laaja valikoima päällystettyjä ja päällystämättömiä papereita sekä graafisia kartonkeja. Yrityksen osto on Antaliksen mukaan tärkeä lisä Antaliksen kasvun säilyttämisessä näissä maissa myös tulevaisuudessa. Kun molempien yritysten vahvuudet yhdistetään, asiakkaat tulevat hyötymään paremmasta tuote- ja palveluvalikoimasta ammattitaitoisine tiimeineen ja alansa parhaine logistiikkaverkostoineen.

– Olemme iloisia, että Antalis on ostanut IGEPAn papereiden jakeluliiketoiminnan sekä Ruotsissa että Norjassa. Tämä on Antalikselle tärkeä hankinta. Seuratessaan edellisiä yritysostoja -Gregensen (suurkuva) Norjassa ja Alos (Pakkaaminen) Ruotsissa – se antaa meille mahdollisuuden laajentaa jo tällä hetkellä kattavaa tuote- ja palveluvalikoimaamme entisestään useammille asiakkaille, sanoo Jukka Silventola, joka on Antalis Nordic Baltic Russia -liiketoiminnan toimitusjohtaja.

– Sovimme hyvin yhteen tuotteiden, jakeluverkostojen, logistiikan ja asiantuntijuuden osalta. Tämän yritysoston ansiosta IGEPAn asiakkaille on nyt laajempi papereiden ja kartonkien valikoima käytettävissään. Lisäksi he hyötyvät muustakin Antaliksen tuotevalikoimasta graafisten tarvikkeiden, suurkuvan ja pakkaamisen alueilla. Tämä graafisen alan one-stop shop –toimintamalli auttaa myös paperi- ja suurkuva-asiakkaitamme paremman hankintaketjun ja lisäarvon luomisessa, sanoo Antalis Swedenin kaupallinen johtaja Jonas Palmgren.

IGEPA-konsernin yhtiöt luopuvat tiedotteen mukaan Ruotsissa ja Norjassa perinteisestä graafisen alan liiketoiminnastaan eli paperitukkukaupasta ja siirtävät painopisteen visuaaliseen kommunikaatioon kesäkuussa 2018. Konsernin Signcom-yhtiöt tulevat olemaan ydinliiketoimintaa Pohjoismaissa ja niihin tullaan panostamaan. Suomesta konserniin kuuluu Signcom Oy.

Antalis on tiedotteen mukaan Euroopan johtava papereiden ja pakkausratkaisujen sekä merkittävä suurkuvamateriaalien B2B-jakelija. Suomesta konserniin kuuluu Antalis Oy.

Share: