Antalis irtautumassa Sequana-konsernista

25.3.2019 08:00Uutiset » Toimiala
Antaliksella on laaja valikoima paino- ja tulostuspapereita. Kuva: Antalis/Youtube

Maailman suurimpiin kuuluva paperitukkuri Antalis suunnittelee omistuspohjansa muuttamista ja irtautumista Sequana-konsernista, joka on vaikeuksissa oikeusvaateiden ja paperitehtaiden ongelmien takia.

Antalis kertoi 7.3. järjestävänsä Goldman Sachs -pankin kanssa tarjousprosessin, jolla tähdätään uuden omistusrakenteen luomiseen. Tällä tavalla aiotaan turvata Antaliksen kehitys ja strategisen suunnitelman toteuttaminen.

Antaliksella on jo nyt oma yritysrakenne ja se noteerataan erikseen Pariisin pörssissä, kuten yrityksen emoyhtiö Sequana, joka omistaa 75 % Antaliksen osakkeista. Sequanan liikevaihdosta Antalis toi 86 % vuonna 2017. Loput liikevaihdosta tulivat erikoispapereita tekevän Arjowigginsin eri yksiköistä.

Arjowigginsillä on ollut ongelmia paperin kysynnän laskiessa Euroopassa. Nyt sen sekä Britannian että Ranskan paperitehtaat ovat selvitystilassa. Printweek-lehden mukaan ruotsalainen metsäyhtiö Lessebo on yksi niistä, jotka ovat olleet kiinnostuneita tehtaiden ostosta. Lessebo on jo tehnyt tarjouksen Ranskan tehtaiden ostamisesta. Lessebon pääomistaja on norjalainen Terje Haglund.

Sequanaa on painanut myös 135 miljoonan euron suuruinen kiistelty osinkomaksu, jonka Lontoon vetoomustuomioistuin on määrännyt maksamaan British American Tobacco (BAT) -yritykselle.

Uusin käänne monimutkaisessa asiassa on se, että 21.3. Sequana ilmoitti hakevansa konkurssia, koska Ranskan Nanterren tuomioistuin ei hyväksynyt sen esitystä turvaamisprosessista. Esitys muutettiin konsernin tiedotteen mukaan konkurssihakemukseksi Sequanan turvaamiseksi.

Share: