Antalikselle uusi omistaja Japanista

1.4.2020 15:13Uutiset » Toimiala
Antaliksella on laaja valikoima paino- ja tulostuspapereita. Kuva: Antalis/Youtube

Pörssinoteerattu Antalis-konserni saa uuden omistajan Japanista, jos osakekauppojen ehdot toteutuvat. Antaliksen osakkeenomistajat ovat saaneet sitovan ostotarjouksen japanilaiselta Kokusai Pulp & Paper Co., Ltd:ltä.

Osapuolet ovat allekirjoittaneet osto-optiosopimuksen, jolla Kokusai Pulp & Paper sitoutuu ostamaan kaikki Sequanan omistamat osakkeet eli 75,2 % osakepääomasta.

Lisäksi Kokusai on sitoutunut ostamaan Bpifrance Participationsilta sen 8,5 % osakepääoman. Samassa yhteydessä on sovittu Antaliksen lainojen uudelleen järjestelystä. Edellä mainittujen toimien valmistuttua Kokusai Pulp & Paper tekee yksinkertaistetun käteistarjouksen lopuista Antaliksen osakkeista.

Kokusai Pulp & Paper on johtava paperin toimittaja Japanissa, Aasiassa ja Australiassa. Yrityksen liikevaihto on noin 3,2 miljardia euroa. Yritys on noteerattu Tokion pörssissä.

Antalis-ryhmä on Euroopassa johtava papereiden ja pakkausratkaisujen jakelija sekä merkittävä toimija suurkuvatulostusratkaisuissa. Suomessa toimii Antalis Oy.

Kokusai Pulp & Paperin tavoitteena on Antaliksen yritysoston myötä tulla maailman johtavaksi paperin, pakkaamisen ja suurkuvan jakelijaksi. Yritys toimii jatkossa neljässä eri maanosassa – Aasia, Eurooppa, Australia ja Latinalainen Amerikka. Perustettavan ryhmän vuosittainen liikevaihto tulee olemaan noin 5,3 miljardia euroa.

Share: