Alman uudistukset johtivat väen vähennyksiin

11.11.2015 09:05Uutiset » Toimiala

Aamulehti

Alma Aluemedia muuttaa uutisten ja sisältöjen toimitustapaa sekä tilaushinnoittelua lehdissään. Muutokset ovat yksi syy siihen, että yksikkö vähentää henkilöstöään yhteensä enintään 70 henkilötyövuodella. Aamulehdestä tulee lähes kokonaan maksullinen verkossa.

Maakuntalehdissä toimituksellinen työ organisoidaan uudelleen, ja neljän paikallislehden ilmestymistiheys muuttuu. Loput vähennyksistä kohdistuvat lehtien muihin toimintoihin.

Alma muuttaa Aamulehden julkaisumallia siten, että ilmaiseksi verkossa tullaan julkaisemaan hyvin vähän. Suuri osa tuotteista on maksumuurin takana ja näihin kuuluvat myös uudet mobiilipalvelut, näköislehti, erikoistuotteet ja premium-aineisto, Aamulehden vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen kertoi Markkinointi&Mainonta-lehdelle.

Jokisen mukaan Aamulehden päätös yhdistää verkon ja printin sisällöt sekä jakaa painetun lehden sisällöt tuoreeltaan myös verkossa johti myös uudelleenjärjestelyihin ja tiistaina 10.11. päättyneisiin yt-neuvotteluihin.

Alma Median alue- ja paikallislehtiyksikkö Alma Aluemedia käynnisti syyskuussa yt-neuvottelut, jotka koskivat yhteensä 500 henkilöä. Yt-neuvottelut koskivat Aluemedian kustannusliiketoiminnan koko henkilöstöä lukuun ottamatta Lapin lehtiä. Aluemediaan kuuluva paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy ei kuulunut neuvottelujen piiriin.

Vähennyksistä 29 henkilötyövuotta kohdistuu Aamulehden, Satakunnan Kansan ja paikallislehtien toimituksiin. Irtisanottavia työsuhteita on yhteensä 19, ja noin 50 henkilötyövuoden vähennys toteutuu siirtymisenä pois Alma Aluemedian palveluksesta eläköitymisen tai muiden järjestelyjen kautta.

Share: