Alma Talent myy medialiiketoimintansa Ruotsissa

22.6.2020 17:38Uutiset » Toimiala
Kaupassa siirtyy uudelle omistajalle mm. Ruotsin suurin tekniikkalehti Ny Teknik. Kuva: Ny Teknik.

Alma Mediaan kuuluva Alma Talent on sopinut osakekaupasta, jolla se myy Alma Talent Ab:n osakekannan New Technology Media Group Ab:lle. Kaupassa siirtyvät lehti- ja verkkomediabrändit Ny Teknik, Lag & Avtal, Arbetarskydd, Personal & ledarskap ja Teknikhistoria sekä niiden henkilöstö.

Kaupassa siirtyy uudelle omistajalle mm. Ruotsin suurin tekniikkalehti Ny Teknik.

Talouslehti Affärsvärldenin liiketoiminnan Alma Talent myi jo aiemmin tänä vuonna BörsPlus Ab:lle ja Dagens Median Bonnier Business Media Sweden Ab:lle vuonna 2018.

Kaupassa nyt siirtyvän liiketoiminnan liikevaihto oli vuonna 2019 noin 8,5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 30. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Alma Media kirjaa arviolta 2,7 milj. euron myyntitappion Ruotsin medialiiketoiminnan myynnistä toisella vuosineljänneksellä.

– Olemme nyt vaiheittain luopuneet perinteisestä medialiiketoiminnastamme Ruotsissa. Jatkamme kuitenkin Ruotsin markkinalla kehittämällä kasvavan toimitilojen markkinapaikan Objektvision.se:n liiketoimintaa edelleen. Etsimme myös uusia mahdollisuuksia digitaalisen b-to-b liiketoiminnan alueelta, Alma Talentin toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori sanoo.

Share: