Alma Median uuden sanomalehtikoneen toimittaa Manroland

31.3.2011 12:50Uutiset » Toimiala

Alma_KaiTelanne

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy on tilannut Manrolandilta COLORMAN autoprint -sanomalehtikoneen Tampereelle. Kone asennetaan vuonna 2012 rakennettavaan uuteen lehtipainoon. Uudella koneella voidaan painaa kolme seitsemänpäiväistä sanomalehteä samanaikaisesti. Se soveltuu myös laajaan päivätuotantoon ja korkean automaatioasteen ansiosta myös nykyistä pienempien painosten taloudelliseen painamiseen. Uudella koneella voidaan painaa sekä broadsheet- että tabloid-tuotantoa.

– Päädyimme Manrolandiin huolellisen harkinnan jälkeen. Heidän keskeisiä kilpailuvalttejaan olivat koneen toiminnallinen tehokkuus ja ensiluokkainen painolaatu. Uudella koneella esimerkiksi Aamulehden painoaika putoaa nykyisestä viidestä tunnista noin kolmeen tuntiin. Päätökseen vaikutti myös luottamuksemme Manrolandiin pitkäjänteisenä, kokeneena kumppanina, kertoo Alma Manu Oy:n toimitusjohtaja Helvi Liukkaala.

Myös ympäristönäkökohdat olivat yksi tärkeä valintakriteeri. Uuden koneen materiaali- ja energiatehokkuus ovat selkeästi paremmat kuin nykyisen laitteiston, mikä alentaa sanomalehden ympäristövaikutuksia.

Asennus käyntiin 2012 kesällä

– Investointi Tampereen painolaitokseen on Alma Median strategian mukainen ja mahdollistaa osaltaan kannattavan kustannustoiminnan samalla kun kehitämme digitaalisia palvelujamme. Uusi, tehokas painolaitos luo edellytyksiä yhteistyölle myös konsernin ulkopuolisten kustantajien kanssa, toteaa Alma Media Oyj:n toimitusjohtaja Kai Telanne (kuvassa).

Uuden painolaitoksen rakennustyö etenee aikataulun mukaisesti. Uuden painokoneen asennus alkaa kesällä 2012, ja ensimmäiset sanomalehdet toimitetaan asiakkaille vuoden 2013 alussa.

Alma Media on dynaaminen mediayhtiö, jonka tunnetuimmat tuotteet ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Media työllistää noin 2.800 ammattilaista.

Share: