Alma Median sanomalehtiprojekti aikataulussa

15.1.2013 16:21Uutiset » Toimiala

Alma_HelviLiukkaala

Alma Medialle Tampereelle rakentuvan uuden sanomalehtipainon rakennus- ja käyttöönottoprojekti etenee almalaisten mukaan suunnitellusti. Paino- ja postituslaitteiston asennuksista on jo suoritettu 95 prosenttia, ja laitteiston testaukset on aloitettu. Ensimmäiset varsinaiset kaupalliset tuotannot ajetaan suunnitelmien mukaan helmikuun aikana, ja koko tuotanto siirretään uuteen laitokseen huhtikuun loppuun mennessä. Tärkeä virstanpylväs saavutettiin 10.1., kun Alma Manun hallinto ja Pirkanmaan jakelu muuttivat uuteen rakennukseen.

Valmistuessaan uusi painolaitos on yksi maailman moderneimmista sanomalehtipainoista. Painon erittäin korkea automaation taso parantaa erityisesti painojäljen laatua. Uuden lehtipainon tuotantokapasiteetti on parhaimmillaan noin 270 000 lehteä tunnissa ja painossa voidaan painaa kolmea eri tuotetta yhtä aikaa. Uusi paino huomioi ympäristöseikat entistä paremmin muun muassa laitteistoon integroidulla hukkapaperin kierrättämisellä.

– Uusi painotekniikkamme mahdollistaa täysin uudenlaisten tuoteformaattien tuomisen Suomen markkinoille, kertoo Alma Manun toimitusjohtaja Helvi Liukkaala (kuvassa) ja jatkaa:

– Emme ole pelkkä sanomalehtipaino, vaan tuotekehityksemme kautta autamme asiakkaitamme kehittämään painetun median liiketoimintaa. Uusia tuoteformaattejamme ovat muun muassa sanomalehtien osapainokset, sekä aikakauslehtimäinen noin 190 x 260 mm kokoinen lehti, johon voidaan liittää muualla painetut kiiltävät kannet.

Myös ympäristövastuullisuus on huomioitu uuden painon prosessien ja rakennuksen suunnittelussa, kertoo Alma Manun ympäristö- ja laatuasioista vastaava Jussi Pekkarinen:

– Ympäristöseikat ovat olleet meille aina tärkeitä. Kun nykyinen Tampereen painomme tuottaa hävitettävää jätettä noin 100 kg vuodessa, pyrimme uudessa painossa vähentämään sitä vielä 30 prosenttia. Määrä on todella pieni, kun ottaa huomioon, että käytämme tällä hetkellä materiaalia vuodessa noin 25 000 tonnia.

Alma Manu painaa muun muassa Iltalehteä, Kauppalehteä ja Aamulehteä.

Share: