Alma Media ja Talentum yhdistyvät

29.9.2015 10:50Uutiset » Toimiala
Kai-Telanne_3
Kai Telanne toimii Alma Median toimitusjohtajana.

Alma Media Oyj ja Talentum Oyj ovat sopineet liiketoimintojensa yhdistämisestä 28.9.2015 solmitulla yhdistymissopimuksella. Alma Media on omistanut jo ennestään lähes kolmanneksen Talentumista, mutta nyt se on tarjoutunut hankkimaan Talentumin kaikki osakkeet. Talentumista noin viidenneksen omistavat eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja sijoitusyhtiö Accendo Capita ovat alustavasti hyväksyneet tarjouksen.

Yhdistyneen yhtiön tavoitteena on tiedotteen mukaan olla monikanavainen mediayhtiö, joka tuottaa laatujournalismia, ammattikirjallisuutta ja -tapahtumia sekä muita palveluita kohderyhmilleen. Tarkoituksena on yhdistää Talentumin liiketoiminnot ja Alma Median Talousmedia ja yrityspalvelut uudeksi Ammattilaismedia ja yrityspalvelut ‑liiketoimintayksiköksi. Uusi liiketoimintayksikkö tulee olemaan selvästi yksi yhtiön suurimmista liiketoiminnoista, minkä seurauksena konsernin liiketoiminnan painopiste on entistä vahvemmin ammattilaismediassa ja yrityspalveluissa.

– Toteutuessaan Talentumin ja Alma Median Yhdistyminen antaa uudelle yhtiölle enemmän mahdollisuuksia kehittää uusia digitaalisia kuluttaja- ja yrityspalveluita. Uskon, että asiakkaamme tulevat hyötymään yhdistymisestä, toteaa Talentumin toimitusjohtaja Aarne Aktan tiedotteessa.

verkko_Aarne-Aktan3_118137a
Aarne Aktan on Talentumin toimitusjohtaja.

Yhdistyvä yhtiö on selvästi nykyistä Talentumia ja Alma Mediaa suurempi (2014 yhdistetty liikevaihto noin 367 miljoonaa euroa). Alma Median viime vuoden liikevaihto oli noin 295 ja Talentumin noin 72 miljoonaa euroa. Alma Medialla oli kesäkuun lopussa noin 1 800 kokoaikaista työntekijää ja Talentumilla 700. Alma Media arvioi yhdistymisestä syntyvän 4-5 miljoonan euron säästöt. Tähän päästään muun muassa päällekkäisten toimintojen karsimisella. Yhtiöt aikovat yhdistää talous-, henkilöstö- ja ICT-toiminnot konsernitasolla. Edessä on myös henkilöstöjärjestelyjä.

– Yhdistymisestä saadaan nopeasti kustannushyötyjä, ja pidemmällä aikavälillä parempia tuotteita ja palveluita asiakkaillemme sekä kiinnostavampia työmahdollisuuksia henkilöstöllemme, sanoo Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne yhdistymisestä kertovassa tiedotteessa.

Kauppa vaatii vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Lehtitalo Alma Media julkaisee muun muassa useita maakuntalehtiä sekä Iltalehteä ja Kauppalehteä. Sillä on toimintoja kymmenessä eri maassa Euroopassa.

Talentum on keskittynyt eri ammattialojen lehtiin ja kirjallisuuteen sekä koulutukseen. Talentum kustantaa muun muassa Talouselämää, Mikrobittiä ja Tekniikka & Taloutta. Sillä on toimintoja Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Tanskassa, Virossa ja Latviassa.

Share: