Alma Media hakee kasvua digipalveluista

17.2.2021 11:25Uutiset » Toimiala
Kai Telanne. Kuva: Alma Media.

Alma Media kehittää jatkossa entistäkin voimakkaammin digitaalisia palvelujaan. Toimitusjohtaja Kai Telanne kertoo yrityksen aikovan kasvattaa ja monipuolistaa tuoteportfoliota mediasta markkinapaikka- ja digitaalisiin palveluihin. Myös kansainvälistymistä aiotaan jatkaa.

– Etsimme uusia kasvumahdollisuuksia ammattilaisille ja kuluttajille suunnatuista digitaalisista palveluista. Kiihtynyt kuluttajakäyttäytymisen muutos tuo myös uusia digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuuksia esimerkiksi tilausliiketoiminnassa, asunto- ja kiinteistökaupassa, verkkokoulutuksessa ja verkko-ostamisessa, Telanne sanoo tilinpäätöstiedotteessa.

Vuonna 2020 Alma Media jatkoi tiedotteen mukaan poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta muutosstrategiaansa aktiivisella portfolionhallinnalla ja digitaalisen liiketoiminnan kehittämisellä.

– Printtipainotteisen alueellisen media- ja painoliiketoiminnan myynti Suomessa ja ammattimedian divestointi Ruotsissa sekä toisaalta loppuvuodesta useat digitaaliseen liiketoimintaan keskittyneet yrityshankinnat olivat konkreettisia askelia strategiamme toteutuksessa, Telanne sanoo.

Alma Median liikevaihto laski viime vuonna 8 % ja oli 230,2 milj. euroa. Myös oikaistu liikevoitto laski 8 % ja oli 45,2 milj. euroa. Digitoiminnan osuus liikevaihdosta nousi jo 69 prosenttiin.

Alma Talentissa digitaalinen sisältömyynti jatkui edelleen Suomessa vahvana (+42 %). Myös digitaalisten BtoB -markkinapaikkojen, telemarkkinointipalveluiden ja tietopalveluiden kehitys katsauskaudella oli hyvä. Digitaalinen mainonta talous- ja ammattimedioissa ylitti koronakriisiä edeltävän tason.

Alma Talentiin kaupallinen johtaja

Alma Mediaan kuuluva Alma Talent, joka julkaisee Kauppalehteä, on nimittänyt Johanna Suhosen, 48, kaupalliseksi johtajaksi 15.2. alkaen. Hänen uusi vastuualueensa kattaa koko medialiiketoiminnan asiakaslähtöisen kehittämisen ja tuotejohtamisen. Suhonen on aiemmin toiminut sisältömyynnin johtajana.

Lisäksi Alma Talentin johtoryhmän jäsen Taru Lehtinen, 43, on nimetty Alma Talent Palvelujen liiketoiminta-alueen johtajaksi 1.1.2021 alkaen. Lehtinen on johtanut Tietopalvelut -yksikköä vuodesta 2019.

Alma Talentin toimituksista vastaa edelleen Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi. Suhonen, Lehtinen ja Ahosniemi raportoivat Alma Talentin toimitusjohtajalle Juha-Petri Loimovuorelle.

Share: