Alma Manu tilasi Feragilta postituslaitteiston

8.8.2011 11:02Uutiset » Toimiala

Alma Median paino- ja jakeluyhtiö Alma Manu Oy on sopinut tilaavansa Tampereelle vuonna 2012 rakennettavan uuden lehtipainon postituslaitteiston sveitsiläiseltä Ferag AG:lta. Osapuolet ovat päättäneet, että hankinnan arvoa ei julkaista.

– Feragin laitteisto on meille teknisesti sopivin. Tehokas, uusinta tekniikkaa edustava postituslaitteisto luo aitoa lisäarvoa asiakkaillemme mahdollistamalla painotuotteiden monipuolisen jälkikäsittelyn. Voimme esimerkiksi liittää meillä painettaviin sisäsivuihin muualla heatset-painetut kannet ja tuottaa tämän niin sanotussa neljännestaitetussa koossa, mikä vastaa puolikasta tabloidikoosta. Painotuotteen sisäsivuille tai kanteen voi myös liittää vaikkapa postikortteja. Valmistaudumme tuottamaan sanomalehdistä myös alueellisia painoksia, Alma Manu Oy:n toimitusjohtaja Helvi Liukkaala kertoo.

Alma Median uuden painolaitoksen rakennustyöt Tampereen Sarankulmassa etenevät suunnitellusti. Laitteistojen asennus alkaa kesällä 2012 ja uusi painolaitos käynnistyy vuoden 2013 alussa. Valmistuttuaan lehtipaino voi tuottaa samanaikaisesti kolmea seitsenpäiväistä sanomalehteä. Se soveltuu myös laajaan päivätuotantoon ja korkean automaatioasteen ansiosta myös nykyistä pienempien painosten taloudelliseen painamiseen. Uusi painolaitos voi tuottaa sekä broadsheet- että tabloidimuotoisia lehtiä.

Alma Median lehdistä Tampereen uudessa painossa painetaan muun muassa Aamulehti, Kauppalehti, Iltalehti, Satakunnan Kansa sekä useita paikallis- ja kaupunkilehtiä.

Share: