Aller myy kuukausilehtensä Fokus Medialle

3.11.2017 08:30Uutiset » Toimiala
Kuva: Fokus Media.

Fokus Media Finland Oy ostaa Aller Media Oy:ltä kuukausilehtien liiketoiminnot. Kauppaan kuuluu kolme lehteä: Koti ja keittiö, Oma Aika ja Elle.

Lehtien henkilöstö siirtyy kaupan mukana Fokus Median palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Liiketoiminnot siirtyvät Fokus Median hallintaan 1.1.2018.

– Uusien lehtien osto tukee Fokus Median strategiaa olla vahvasti kasvava kustantaja ja sisällöntuottaja. Uudet brändit auttavat meitä kehittymään selvästi nykyistä vahvemmaksi erityisesti naiskohderyhmissä. Yrityksen koon kasvu tarjoaa mahdollisuuden panostaa entistä tehokkaampaan myyntiorganisaatioon niin kuluttaja kuin media-asiakaspuolellakin. Samalla tarjontamme media-asiakkaille monipuolistuu ja laajenee. Fokus Media on viime vuosina pystynyt merkittävästi kasvattamaan mediamyyntiään haastavista markkinaoloista huolimatta, sanoo toimitusjohtaja Tapani Pitzen.

Jatkossa Fokus Media panostaa aiempaa enemmän myös digitaalisten palvelujensa kehittämiseen.

– Ensi vuoden aikana Fokus Media tarjoaa asiakkailleen uudet ja aikaisempaa laajemmat verkkosivustot, jotka rakentuvat Anygraafin ratkaisujen pohjalle, Pitzen sanoo.

Aller kertoo keskittyvänsä kaupan jälkeen kuluttajaliiketoiminnassaan digisisältöihin ja -palveluihin sekä viikkolehtiin. Yhtiön lehtiportfolioon jäävät erittäin menestyvät viikkolehdet Seiska ja Katso. Digisisältöihin ja -palveluihin kuuluvat Idealista, Baana ja Suomen suurin verkkoyhteisö Suomi24, Seiska.fi sekä Yksille-deittipalvelu.

Share: