Aikakausmedioilla kolme miljoonaa someseuraajaa

2.11.2017 08:00Uutiset » Toimiala
Kuva: Aikakausmedia.

Suomalaisilla aikakausmedioilla on yli kolme miljoonaa seuraajaa somessa. Raja ylittyi ensimmäisen kerran syyskuussa ja lokakuussa seuraajia oli kaikissa kanavissa yhteensä 3 054 396.

Seuratuimmat aikakausmedioiden somekanavat olivat Facebook, Twitter ja Instagram.

Eniten yleisömäärä kasvaa Facebookissa, jossa aikakausmediat saavat keskimäärin 29 000 uutta seuraajaa kuukaudessa. Facebook-seuraajien osuus aikakausmedioiden someyleisöstä oli syyskuussa yli puolet eli 59 prosenttia. Osuus on kuitenkin pienentynyt viimeisen vuoden aikana 1,9 prosenttiyksikköä Instagramin osuuden kasvettua saman verran.

Vielä toistaiseksi toista sijaa seuratuimmista somekanavista pitää Twitter, jossa aikakausmedioilla oli lokakuun lopussa 630 000 seuraajaa. Instagramin seuraajamäärä oli 558 000.

Somen seuratuin aikakausmedia oli lokakuussa Aku Ankka, jolla oli lähes 200 000 seuraajaa, kun huomioidaan kaikki kanavat. Valtaosa yleisöstä, noin 150 000, seuraa sitä Facebookissa. Aku Ankka on kanavatilausten perusteella suosituin aikakausmedia myös YouTubessa, jossa sillä on noin 29 000 tilaajaa. Printtiin verrattuna yleisömäärä on kuitenkin vielä pieni, sillä viimeisimmän KMT-mittauksen mukaan ankkalinnalaisten parissa viihtyy viikoittain jopa 610 000 suomalaista.

Facebookin seuratuimmat lehdet olivat lokakuussa Aku Ankan lisäksi Suomen Luonto, Seiska, Demi ja Kodin Kuvalehti. Instagramista yleisö on löytänyt erityisesti lifestylelehdet. Lokakuussa seuratuimmat olivat Suomen Luonto, Maku, Demi, Avotakka ja Soppa365. Twitterissä menestyvät erityisesti talous-, tekniikka-, uutis- ja ajankohtaismediat.

Luvut on laskenut alan järjestö Aikakausmedia.

Share: