Aikakausmedioiden suosio kasvoi somessa

17.1.2019 12:43Uutiset » Toimiala
Aikakausmedioilla oli yhteensä yli 3,5 miljoonaa seuraajaa somessa 2018. Kuva: Aikakausmedia/Marjo Koivumäki.

Suomalaisten aikakausmedioiden sometavoittavuus kasvoi viime vuonna 440 000 uudella seuraajalla. Kasvu oli suurinta Instagramissa, jossa aikakausmediat saivat 209 000 uutta seuraajaa. Vuoden 2018 lopussa aikakausmedioilla oli yhteensä yli 3,5 miljoonaa seuraajaa Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Pinterestissä ja YouTubessa.

Aikakausmedioiden somekanavista Facebook pitää edelleen ykkösasemaa hieman yli kahdella miljoonalla seuraajalla, mutta Instagramissa seuraajamäärät kasvavat nyt huomattavasti nopeammin. Viime vuosi oli ensimmäinen, jolloin Facebook ei kerännyt eniten uutta yleisöä. Instagramissa aikakausmediat saivat 209 000 uutta seuraajaa, kun taas Facebookissa uusia sivutykkäyksiä oli 164 000.

– Erityisen paljon Instagramissa seurataan naistenlehtiä, joka on muutenkin suurin lehtiryhmä, kun tarkastellaan aikakausmedioiden seuraajamääriä kaikissa somekanavissa. Seuraavaksi suurimmat kategoriat Instagramissa ovat asumisen lehdet sekä ruoka- ja juomalehdet, Aikakausmedian markkinointi- ja tutkimuspäällikkö Outi Itävuo kertoo.

Twitterissä aikakausmedioiden kasvu oli aiempia vuosia merkittävästi vähäisempää, ja kesäkuussa Instagram kiri ohi Twitterin toiseksi suosituimmaksi kanavaksi.

– Twitter on käytössä joka toisella aikakausmedialla, mutta aktiivisempi somen hyödyntäminen näyttää keskittyneen muihin kanaviin. Ammatti- ja järjestölehdille Twitter on silti erityisen tärkeä kanava Facebookin rinnalla, Itävuo toteaa.

Share: