Aikakausmedioiden KMT-tiedot saa Mediakortit.fi-palvelusta

28.1.2021 12:15Uutiset » Toimiala
Nämä olivat lukijamäärältään suurimpia aikakauslehtiä vuonna 20202. Kuva: Aikakausmedia.

Aikakausmedioiden KMT-tiedot ovat nyt saatavilla Mediakortit.fi-palvelusta. Se tarjoaa tietoa aikakauslehtien painetusta levikistä ja digitaalisesta tavoittavuudesta. Palvelusta voi etsiä omaan kohderyhmään sopivaa mediaa eri tiedoilla.

Media Audit Finland julkaisi 26.1. Kansallisen Mediatutkimuksen tiedot aikakaus- ja sanomalehtien yleisöistä sekä digitaalisen tavoittavuuden että kokonaistavoittavuuden osalta. Tiedot täydentävät syksyllä 2020 julkistettuja printin lukijamääriä.

Aikakausmedian osalta päivitetyt tiedot ovat saatavilla kaikille avoimesta Mediakortit.fi-palvelusta, jossa eri lehtien tietoja voi vertailla keskenään ja viedä vertailun tulokset esimerkiksi Exceliin. Jokaiselle KMT:ssa mukana olleelle lehdelle on myös tuotettu oleellisimmista avainluvuista oma infograafinsa, josta selviää mm. lukijoiden ikä- ja sukupuolijakauma sekä erottuvimmat kiinnostuksen kohteet. Mediakortit.fi-palvelu on Aikakausmedian ylläpitämä kaikille avoin tietopankki, jossa on noin 200 aikakausmedian mediatiedot.

Aikakausmedian sivuille on myös koottu kattava kooste tavoittavimmista aikakausmedioista iän ja sukupuolen mukaan.

Share: