Aikakausmediat saivat lisää seuraajia somessa

16.1.2018 08:19Uutiset » Toimiala
Kuva: Aikakausmedia.

Suomalaisten aikakausmedioiden seuraajamäärät kasvoivat vuonna 2017 yhteensä 22 % kaikissa sosiaalisen median kanavissa. Aikakausmedian  selvityksen mukaan eniten someyleisö kasvoi Facebookissa, missä saatiin 288 840 uutta seuraajaa.

Facebookissa kasvua seuraajamäärissä oli 19 % vuoteen 2016 verrattuna. Suhteellisesti seuraajien määrä kasvoi eniten Instagramissa, jossa aikakausmediat saivat 34 % enemmän seuraajia. Twitterissä nousu oli 19 %.

Facebookilla on yhä hallitseva rooli somessa. Aikakausmedioiden seuraajista 58,4 % muodostuu niiden Facebook-tykkääjistä. Twitter-seuraajien osuus koko someyleisöstä on 20,3 % ja Instagram-yleisön 18,5 %.

Suomalaisilla aikakausmedioilla on yhteensä kaikissa kanavissa noin 3,1 miljoonaa seuraajaa. Luvuissa ovat mukana somekanavien tykkääjät, seuraajat ja tilaajat Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, Youtubessa ja Pinterestissä.

Viime vuonna myös painettujen aikakauslehtien määrä kasvoi. Markkinoille tuli 17 uutta aikakauslehtinimikettä. Enemmistö uusista lehdistä liittyy harrastuksiin, ja useissa niistä on teemana huolenpito omasta hyvinvoinnista muun muassa liikunnan avulla. Aikakauslehtinimikkeiden määrä oli Kansalliskirjaston Vapaakappaletoimiston viimeisimmän tilaston (2016) mukaan 3 581.

Share: