Aikakauslehtipaperin hinta kääntynyt laskuun

9.8.2019 08:01Uutiset » Toimiala
Paperin hinta on iso tekijä aikakauslehtien kustantamisessa. Sarjakuvat ovat monelle lapselle ja nuorelle mieluisaa luettavaa. Kuva: Aikakausmedia/Marjo Koivumäki.

Aikakauslehtipaperin hinta on kääntynyt laskuun Euroopassa alkuvuonna. Markkinoita seuraavan EUWID Pulp and Paper -uutispalvelun mukaan hintahuippu saavutettiin vuoden alussa ja sen jälkeen hinnat ovat alkaneet jälleen laskea. Hintataso on jopa palannut korotuksia edeltävään tasoon syksyllä.

Aikakauslehtipaperin tuotannossa on tapahtunut suuria rakennemuutoksia tuotannossa samalla kun paperin kysyntä laskenut. EUWID on haastellut asiantuntijoita, joiden mukaan runsas tarjonta ja huomattavasti aiempaa vähäisempi kysyntä ovat johtaneet tilanteeseen, jossa hintakehityksen suunta on kääntynyt. Tammikuussa tapahtuneita suuria hinnankorotuksia voidaan myös pitää ylimitoitettuina.

LWC-paperin ja SC-paperin hinnat ovat EUWIDin mukaan saavuttaneet tai jopa alittaneet joulukuun 2018 tason Ranskassa, Saksassa, Italiassa ja Britanniassa.

Paperintuottajat toivovat nyt tuotannon rajoitusten ja poistuvan kapasiteetin tasapainottavan hintakehitystä vuoden toisella puoliskolla.

Share: