Aikakauslehtien lukijamäärissä kasvua 2018

1.3.2019 07:05Uutiset » Toimiala
Terveyslehtien suosio on kasvanut. Kuva: Aikakausmedia.

Tuoreimman Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT) mukaan aikakauslehtien lukijamäärät kasvoivat kaiken kaikkiaan kuudessa lehtiryhmässä. Terveyden ja hyvinvoinnin lehtien lisäksi määrät kasvoivat ammatti- ja järjestölehdissä, naistenlehdissä, autoilun ja tekniikan lehdissä, talouselämän ja yritystoiminnan lehdissä sekä perhelehdissä.

Lukijamäärät pienenivät yleisaikakauslehdissä, harrastelehdissä, asiakaslehdissä sekä asumisen, rakentamisen ja puutarhanhoidon lehdissä. Ruoka- ja juomalehtien sekä tiede- ja kulttuurilehtien lukijamäärissä ei tapahtunut muutosta.

– Näyttäisi siltä, että lukijamäärien pieneneminen on taittumassa, sillä nyt julkaistuissa luvuissa kasvua oli useammassa lehtiryhmässä kuin laskua, toteaa Aikakausmedian markkinointi- ja tutkimuspäällikkö Outi Itävuo.

Kaikkien aikakauslehtien bruttolukijamäärä oli yhden prosentin verran pienempi kuin aiemmassa puolivuotistarkastelussa.

KMT:ssä mukana olleista aikakauslehdistä 40:llä lukijamäärä kasvoi, kuudella pysyi samana ja 49:llä laski. Merkittävästi lukijamääräänsä nostivat esimerkiksi ET Terveys (+30,4 %), Kodin Pellervo (+26,8 %), Tekniikka ja Talous (+27,7 %) sekä Kotiliesi Käsityö (+15,4 %).

Share: