Ahlstrom ostoksilla USA:ssa

11.3.2008 14:23Uutiset » Toimiala

Korkealaatuisia kuitumateriaaleja valmistava Ahlstrom on tänään sopinut ostavansa yhdysvaltalaisen Friend Group Inc. -yhtiön. Kauppaan kuuluu kaksi yhtiötä, West Carrollton Parchment Company ja West Carrollton Converting Company, joilla on pergamentointi- ja jalostustoimintaa West Carrolltonissa, Ohiossa. Yritysoston odotetaan vahvistuvan vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana.
Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkaista. Friend Group työllistää 162 henkilöä ja sillä on kaksi tehdasta West Carrolltonissa, jotka palvelevat pääasiassa elintarvikkeiden pakkausmarkkinoita Yhdysvalloissa. Ostetun liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2007 oli noin 47 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.


Uusi yrityskokonaisuus integroidaan Ahlstromin pergamenttipaperien tuotelinjaan, joka kuuluu yhtiön Tekniset paperit -liiketoiminta-alueeseen. Ennestään Ahlstromin pergamenttipaperien tuotelinjalla on Ranskassa kaksi tehdasta, jotka palvelevat asiakkaita maailmanlaajuisesti.

– Yrityskaupan myötä Ahlstromista tulee maailman johtava pergamenttipapereiden valmistaja. Lisäksi kauppa vahvistaa asemaamme Pohjois-Amerikassa, missä tekninen osaamisemme yhdistyy West Carrolltonin vahvoihin asiakassuhteisiin ja erinomaiseen jalostustaitoon,
Ahlstromin toimitusjohtaja Jukka Moisio kommentoi kauppaa.

Lisätietoja www.ahlstrom.fi.

Share: