Ahlstrom ja Munksjö yhdistyivät uudeksi yhtiöksi

3.4.2017 09:55Uutiset » Toimiala
Kuva: Ahlstrom-Munksjö.

Ahlstrom ja Munksjö ovat yhdistyneet tiedotteen mukaan yhdeksi maailman johtavista yhtiöistä kestävän kehityksen mukaisissa ja innovatiivisissa kuitupohjaisissa ratkaisuissa. Uuden yhtiön nimi Ahlstrom-Munksjö Oyj.

Uudella yrityksellä on omien sanojensa mukaan johtava globaali asema useilla tuotemarkkinoilla. Näitä ovat suodatin- ja sisustuspaperit, etikettien taustapaperit sekä kompostoituvat elintarvikkeiden ja juomien pakkaukset.

Ahlstrom-Munksjön toimitusjohtaja on Jan Åström ja hallituksen puheenjohtaja Hans Sohlström.

– Sulautumisen täytäntöönpanon myötä Ahlstrom-Munksjö keskittyy entisestään kehittämään alustaansa kannattavalle kasvulle. Kuitupohjaisten materiaalien ala, joka tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja kestävän kehityksen mukaisille lopputuotteille, on kiinnostava ja sen odotetaan tehostavan tulevaa kilpailukykyämme ja luovan entistä suurempaa arvoa osakkeenomistajillemme ja asiakkaillemme. Olen vakuuttunut siitä, että yhtiön kumulatiiviset kokemukset aiemmista liiketoimintojen yhdistämisistä ja integraatioprosesseista luovat parhaat edellytykset sekä lyhyen että pitkän aikavälin tuloksenteolle, Sohlström sanoo.

Uudella yhtiöllä on liikevaihtoa noin 2,2 miljardia euroa ja henkilökuntaa 6 200. Tuotanto- ja jalostuslaitoksia on 14 maassa yhteensä 41.

Share: