Agfan keskustelut ostajan kanssa päättyivät

5.12.2016 07:51Uutiset » Toimiala

agfa-liput

Agfa ja CompuGroup Medical SE -yhtiö ovat päättäneet keskustelut CompuGroupin mahdollisesta ostotarjouksesta. Agfa jatkaa toimintaansa pörssinoteerattuna yhtiönä.

CompuGroup on saksalainen ohjelmistoalan yhtiö. Se lähestyi lokakuussa Agfaa ja ilmaisi mielenkiintonsa ostotarjouksen jättämiseen. Agfan hallitus päätti marraskuussa käydä keskusteluja yhtiön kanssa. Nämä keskustelut päättyivät yhtiöiden 2.12. antamaan tiedotteeseen, jossa kerrottiin neuvotteluprosessin lopettamisesta yhteisellä päätöksellä. Tiedotteessa ei kerrottu lopettamisen syitä.

Viime kuussa Agfa julkisti kolmannen kvartaalin tulostiedotteen. Sen mukaan vuositasolla kvartaalin myynti laski 5,4 %, mutta tulos (EBITDA) nousi 5 %. Tulosparannus johtui pääosin toiminnan tehostumisesta ja suotuisista raaka-aineiden hinnoista.

Agfa-Gevaert NV on pörssiyhtiö, jonka yksi osa on graafiseen tekniikkaan keskittyvät Agfa Graphics. Lisäksi Agfaan kuuluvat Healthcare ja Specialty Products -yksiköt. Agfa Healthcare valmistaa materiaaleja ja laitteita radiologiseen kuvantamiseen ja muuhun lääketieteellisen tiedon hankintaan ja käsittelyyn. Agfa Specialty Products -yksikön tuotteita ovat mm. elokuvafilmit, ilmakuvaustuotteet, mikrofilmit ja muut erikoisalojen kuvausmateriaalit. Agfa-Gevaertin liikevaihto oli viime tilikaudella 2,6 miljardia euroa. Siitä graafisen tekniikan liiketoiminnan osuus oli 1,4 miljardia euroa.

Share: