Agfalta kaksi CTP-linjaa Alma Medialle

11.3.2008 14:26Uutiset » Toimiala

Aamulehden lehtipainossa sijaitsevaan Alma Median tulostuspalvelukeskukseen asennettiin vuoden 2007 lopussa uudet Polaris XTV -levytulostimet sekä Agfan VSL-U kehityskoneet.

– Näin kiireisessä tuotantoympäristössä vanhojen koneiden korvaaminen sataprosenttisesti uusilla uuden teknologian tulostimilla on aina haaste, mutta Agfa selvisi hommasta komeasti, kertoo CtP-projektin vetäjä, Aamulehden laatupäällikkö Jussi Pekkarinen.

Aamulehteen asennetut Polaris XTV -tulostimet perustuvat Agfan toisen sukupolven violet-teknologiaan. PolarisX-tulostimia on asennettu Suomeen jo reilut 30 ja maailmalla pitkälti toista tuhatta.

Alma Median tulostuspalvelukeskuksen tehtävä on huolehtia Aamulehden lehtipainon painolevytarpeesta sekä palvella Alma Median muita lehtipainoja varmistamalla sivumateriaalin oikeellisuus, paritus ja optimointi painoille sopivaksi. Agfan Arkitex –järjestelmään pohjautuva prosessi on keskitetty Tampereelle, mutta osaaminen ja hallinta on hajautettu kaikkiin Alman lehtipainoihin.

– Olemme vielä tiemme alussa, mutta silti idearikkaat asiakkaamme ovat jo kehitelleet uusia tapoja rakentaa lehteään palvelemaan lukijoitaan ja mainostajiaan paremmin, kertoo tulostuspalvelukeskuksen vetäjä Antti Linnakylä.

Kuvassa vasemmalta: Aamulehden Antti Linnakylä ja Jussi Pekkarinen sekä Agfan tuotepäällikkö Voitto Savolainen.

Lisätietoja www.agfa.com/en/gs/products_services/all_products/polaris.jsp.

Share: