Agfa uskoo vahvasti kemiattomuuteen

14.10.2008 14:15Uutiset » Toimiala

Agfa Graphics tulee kertomaan lokakuun lopulla järjestettävillä Ifra-messuilla uusista levytulostimista, Arkitex-ohjelmistoratkaisuista ja erityisesti kemiattomien polymeerilevyjen läpimurrosta, joka on jo markkinoilla tapahtunut. Myös Suomessa.

Agfa esitteli vuosi sitten Ifrassa paikallisen sanomalehtiyrityksen Media Printin, joka jo silloin käytti kemiatonta polymeerilevyä yhdessä tuotantolinjassaan. Sen jälkeen asiakkaita on startattu yksi kerrallaan lisää ja tänään jo parikymmentä yritystä ajaa tuotantoa Agfan kemiattomalla polymeerilevyllä. Etumatka kilpailijoihin on Agfa Suomen sanomalehtisegmentin päällikön, Voitto Savolaisen, mukaan noin 1–2 vuotta. Suomessakin on jo käynnistetty ensimmäinen kemiaton polymeerilinja ennen Ifraa.

– Termolevyissä Agfa esitteli Drupassa 2004 Azura-levyn, joka siitä lähtien on ollut “THE kemiaton levy” maailmanlaajuisesti. Tänään Azuralla on jo tuhansia käyttäjiä ja pelkästään Nordic/Baltic alueella yli sata. Drupassa 2008 esiteltiin puolestaan uusi nopeampi versio AzuraTS, joka on herkkyydeltään lähellä tavallisia termolevyjä. Azura TS -käyttajiäkin on jo siellä täällä. Suomessa ensimmäinen startattiin elokuussa ja jo tämän vuoden loppuun mennessä heitä lienee enemmän kuin kaikkien muiden valmistajien kemiattomia levyasennuksia yhteensä, Salonen ounastelee ja jatkaa:

– Agfalla on laajin valikoima polymeerilevyjä ja samoin laaja erinomainen valikoima termolevyjä. Agfa on myös käytännössä ainoa valmistaja hopeahalidilevyissä, joita edelleen käytetään laajalti. Kemiattomissa levyissä, sekä termo- että polymeerilevyissä, olemme tällä hetkellä selkeästi johtava toimittaja, kun lasketaan todellisia asennuksia. Tulevaisuus näyttää hyvin positiiviselta, sillä joka tapauksessa kirjapainot tulevat jatkossa käyttämään kemiattomia levyjä, kysymys on pelkästään milloin niihin siirrytään. Helppokäyttöisyys, ympäristöystävällisyys ja prosessin stabiilius ovat hienoja asioita. Siviilisektorilla Suomi on Ruotsia ainakin vuoden jäljessä, mutta Azura TS tulee muuttamaan tilanteen, koska vain suurimmat painajat jäävät enää tämän teknologian käyttöalueen ulkopuolelle ja tällä tarkoitan nimenomaan heatsetpainajia.

Share: