Agfa nostaa painolevyjen hintoja tuntuvasti

23.5.2018 16:19Uutiset » Toimiala
Kuva: Agfa.

Agfa Graphics on nostanut painolevyjensä hintaa välittömästi maailmassa jopa 10 %. Pääsyy tuntuvaan hintojen nousuun on alumiinin hinnan jyrkkä nousu.

– Alumiinin hinnan jyrkkä nousu on suurin syy tähän hintojen korotukseen. Alumiini on levyjen tärkein raaka-aine, sanoo Stefaan Vanhooren. Agfa Graphicsin toimitusjohtaja.

Korotus on sopimuksista ja markkinoista johtuen erisuuruinen. Vanhooren mukaan hintojen korotukset ovat ”poikkeuksellisia”, mutta niiden vaikutuksia lieventää se, että alumiinin kierrätyshinta on noussut.

Lontoon metallipörssin mukaan alumiinin tonnihinta on nyt 16 % viime vuotta korkeampi.

Viime syksynä levyjen hintojen korotuksista ilmoittivat toiset suuret valmistajat Kodak ja Fujifilm. Korotuksia perusteltiin alumiinin ja muiden raaka-aineiden hintojen jyrkällä nousulla.

Painotaloja rasittavat myös painopaperien ja painovärien hintojen nousu. Viimeksi Sappi Europe ilmoitti nostavansa puuvapaiden päällystettyjen ja päällystämättömien paperiensa hintoja heinäkuun alusta. Hinnat tulevat nousemaan 6–8 %. Suomessa suuret tukkurit Antalis ja Papyrus siirtävät toimittajiensa hintojen 3–7 %:n korotukset hintoihinsa kesäkuun alusta.

Share: