Adara investoi HP:n digipakkauslinjaan

30.8.2016 10:41Uutiset » Toimiala
HP Scitex 15500 -painokone on käytössä ranskalaisessa Cartonnages de Gascogne -yhtiössä.
HP Scitex 15500 -painokone on käytössä ranskalaisessa Cartonnages de Gascogne -yhtiössä.

Adara Pakkaus investoi uuden sukupolven digipaino- ja leikkurilinjaan, joka on ensimmäinen Suomessa. HP Scitex 15500 -aaltopahvin painokone ja Elitronin leikkurilinja asennetaan Valkeakoskelle syksyn 2016 aikana. Investointi on noin kaksi miljoonaa euroa ja se luo myös uusia työpaikkoja.

Uusi linjasto on toimitusjohtaja Esa Karrun mukaan vastaus nykypäivänä nopeasti muuttuvaan asiakastarpeeseen, ja se mullistaa korkeatasoisten myymälä- ja kampanjamateriaalin painamisen. Tehokkaalla leikkurilinjalla personointia saadaan myös muotoihin, joka avaa uusia mahdollisuuksia markkinointiin.

Karrun mukaan uudella linjalla päästään offset-painolaatuun ja saadaan digitaaliseen valmistamiseen liittyvät edut. Pienten sarjojen valmistaminen ja personointi mahdollistuvat. Tuotantoprosessin alkuvaihe lyhenee ja aloituskustannukset laskevat.

Myymälämarkkinointi painopistealueena

Adara tuottaa laajasti kuluttajapakkauksia ja Karrun mukaan painopistealueena ovat kaupan markkinointimateriaalit ja pakkaukset. Kuljetuslaatikoissakin suuntaus on siihen, että ne ovat yhä enemmän markkinoinnin välineitä eivätkä vain pakkauksia.

Adara on kotimainen pakkausvalmistaja, joka suunnittelee ja toteuttaa myymälätelineet, kampanjamateriaalit sekä myymälä- ja kuljetuspakkaukset. Adara työllistää 190 henkilöä, joista Pirkanmaalla 165.

Adara kehittää myös myyntiorganisaatiotaan. Jyri Weiste  on nimitetty 15.8.2016 Adara Displayn myynti- ja kehityspäälliköksi. Juha Soini on nimitetty 25.7.2016 Adara Displayn myyntipäälliköksi. Sekä Soinilla että Weisteellä on pitkäaikainen kokemus eri tehtävistä pakkausten parissa.

Share: