WorldStar-pakkauspalkinto Papticille ja Stora Ensolle

8.1.2021 08:30Uutiset » Pakkaukset
Stora Enso Packagingin suunnittelema lämmityspellettilaatikko on loppuun asti mietitty pakkaus, josta pelletit voi kaataa suoraan uuniin. Kuva: WPO.

Suomalaisyritysten suunnittelemat pakkaukset ovat menestyneet maailman parhaiden pakkausten WorldStar -kilpailussa, jonka järjestää World Packaging Organisation WPO. Suomalaisista yrityksistä palkinnot saivat omilla pakkausratkaisuillaan Paptic Oy ja Stora Enso Packaging.

WorldStar 2020 -kilpailun tuomaristo palkitsi Papticin kehittämän kuitupohjaisen Paptic Tringa -verkkokauppapakkauksen, jonka käyttäjä on Stockmann. Verkkokauppapakkauksen muovia korvaava materiaali kestää kosteutta ja se on käytössä todettu kestäväksi. Pakkausmateriaali on miellyttävän tuntuista ja sen käyttö myös nopeuttaa pakkaamista.

Stora Enso Packagingin suunnittelema lämmityspellettilaatikko voitti myös WorldStarin. Pellettilaatikon pakkaukseen integroidun kantokahvan ansiosta innovaatio on tehokas sovellus sekä tuotteen kuljetukseen, säilytykseen että käyttämiseen. Sovellus on loppuun asti mietitty pakkaus, josta pelletit voi kaataa suoraan uuniin.

WorldStar on vuosittain järjestettävä maailman pakkausjärjestöjen kilpailu, johon osallistui tällä kertaa 345 pakkausratkaisua yhteensä 35 maasta. World Packaging Organisationin jäsenistä koostuva tuomaristo kokoontui virtuaalisesti äänestämään palkinnoista syksyllä. Suomea tuomaristossa edusti Pakkausyhdistyksen toimitusjohtaja Antro Säilä.

Suomalaiset pakkausalan toimijat pääsevät mukaan maailman parhaiden pakkausten kilpailuun ottamalla ensin osaa Pohjoismaiseen ScanStar-kilpailuun. ScanStarilla palkitut pakkaukset saavat osallistumisoikeuden WorldStariin. Suomessa molempia kilpailuja edustaa Pakkausyhdistys.

Papticin kehittämän kuitupohjaisen Paptic Tringa -verkkokauppapakkauksen käyttäjä on Stockmann. Kuva: WPO.
Share: