Westpakilta uusia pakkausratkaisuja monomateriaaleilla

2.6.2021 08:01Uutiset » Pakkaukset
Westpakin monomateriaalituotteita voidaan painaa flexossa ja digissä. Kuva: Westpak.

Monomateriaaleihin perustuvien joustopakkausratkaisujen suosio on kasvussa, sillä ne helpottavat kierrättämistä. Nyt myös suomalainen joustopakkauksia valmistava Westpak on lanseerannut uusia monomateriaaleihin perustuvia pakkausratkaisuja.

Westpakin uudet monomateriaalituotteet ovat tiedotteen mukaan joko PE- tai PP-pohjaisia ja varustettuina erittäin hyvillä barrieeri-ominaisuuksilla. Molemmat tuotelinjat ovat PA-vapaita.

Tuotevalikoimasta löytyvät joustavat alaradat, yläradat, kansikalvot sekä flowpack-radat. Näiden lisäksi valikoimasta löytyvät myös mono PET ratkaisut. Tuotteet voidaan painaa flexossa ja digissä tai toimittaa painamattomana.

Yrityksen mukaan tuotevalikoima tarjoaa kierrätettäviä pakkausvaihtoehtoja tinkimättä pakkauksen ulkonäöstä ja turvallisuudesta.

Monomateriaaleihin perustuvia uusia ratkaisuja on lanseerannut myös mm. pakkausten valmistaja Mondi sekä Syntegon yhdessä Taghleefin kanssa. Ratkaisujen kehittämistä vauhdittaa se, että vuoteen 2030 mennessä kaikkien pakkausten pitää olla EU-maissa joko kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä. Monikerroksiset, eri materiaaleja sisältävät pakkauskalvot ja alumiinia sisältävät kalvot ovat usein vaikeita kierrättää. Niitä pyritään siksi korvaamaan monomateriaaleilla, muovin lisäksi myös kuitupohjaisilla materiaaleilla.

Reino Lantto

Share: