Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Walki tekee suurinvestoinnin Valkeakoskella

22.3.2022 14:37Uutiset » Pakkaukset
Uusi tuotantolinja tulee olemaan täysin ainutlaatuinen ja maailman modernein, sanoo varatoimitusjohtaja Kari Salminen Walkilta.

Walki investoi yli 10 miljoonaa euroa uuteen ajanmukaiseen uuden sukupolven pakkausmateriaalien tuotantolinjaan Valkeakoskella. Linjalla vastataan tiedotteen mukaan vastuullisten materiaalien kasvaneeseen kysyntään kuluttajapakkauksissa sekä paloa hidastavissa materiaaleissa.

Investointi on kaikkien aikojen suurin Walkin Valkeakosken tehtaalla. Siihen on saatu 3 miljoonan euron Business Finlandin kiertotalousrahoitus. Walki on suunnitellut tuotantolinjaa sisäisesti yli kaksi vuotta, ja se rakennetaan paikan päällä.

– Olemme suunnitelleet linjan itse ja tehneet laajasti testejä saadaksemme sen toimimaan juuri oikein. Linja tulee olemaan täysin ainutlaatuinen ja maailman modernein, sanoo varatoimitusjohtaja Kari Salminen Walkilta.

Linjassa käytetään uutta päällystystekniikka, jota Walki ei ole aikaisemmin käyttänyt. Tekniikassa yhdistetään dispersio- ja impregnointitekniikkaa kuitupohjaisten pakkausten suojakerrokseksi.

– On vahva megatrendi, jossa brändit siirtyvät kierrätettäviin pakkauksiin. Dispersiotekniikkaa on vastuullinen tapa saada aikaan kierrätykseen sopiva suojakerros kuitupakkauksiin. Uusi linja vastaa myös lämpösuljettavien pakkausten kysynnän kasvuun, Salminen sanoo.

Uusi linja vastaa myös paloa hidastavien materiaalin kasvavaan kysyntään. Niillä voidaan korvata alumiinia.

Uutta linjaa tullaan myös käyttämään uusien innovaatioiden testaamisessa. Tuotantolinja otetaan käyttöön vuoden 2023 toisella neljänneksellä.

Walki EVO -materiaalilla tehty paperipakkaus suojaa tuotetta. Se on mekaanisesti kestävä ja toimii hyvin pakkauslinjoilla. Kuva: Walki.
Array
Share: