Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Walki laajenee yritysostoilla

12.10.2021 08:00Uutiset » Pakkaukset
Walkin hankkima Plasbel-yritys valmistaa joustopakkauksia elintarviketeollisuudelle. Kuva: Walki.

Suomalainen pakkausten valmistaja Walki Group laajentuu Euroopassa yritysostoilla. Konserni on ostanut ranskalaisen biopohjaisia pakkauksia valmistavan Rollpack-yrityksen. Huhtikuussa Walki hankki enemmistöosuuden espanjalaisesta Plasbel-yrityksestä, joka valmistaa joustopakkauksia.

Rollpack on tiedotteen mukaan erikoistunut valmistamaan teollisuudelle pakkauksia, jotka perustuvat kierrätettyihin ja uudistuviin materiaaleihin. Yrityksellä on kaksi tehdasta Ranskan koillisosassa. Yrityksen vuotuinen tuotantokapasiteetti on 65 000 tonnia ja henkilökunnan määrä 70.

– Laajennamme tällä ostolla toiminta-aluettamme ja vahvistamme tarjontaamme, sanoo Leif Frilund, Walki Groupin toimitusjohtaja.

Rollpackin omisti vuoteen 2019 asti kanadalainen pakkausten ja pehmopaperin valmistaja Cascades. Konserni vetäytyi Euroopasta kokonaan tällä kaupalla ja omistajaksi tuli GEI, jonka omistavat ranskalaiset yrittäjät. Nyt GEI myi yrityksen Walkille.

Huhtikuussa hankittu Plasbel Plásticos on erikoistunut kestävän kehityksen mukaisiin pakkausratkaisuihin. Yritys tuottaa kierrätettäviä ja kompostoituvia pakkauspusseja sekä muita joustopakkauksia, joita käytetään elintarviketeollisuudessa ja kaupassa. Yrityksellä on moderni tehdas Murciassa ja henkilökuntaa 290.

Array
Share: