Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Walki kehittää uusia pakkausratkaisuja

28.9.2021 07:54Uutiset » Pakkaukset
Walki EVO -materiaalilla tehty paperipakkaus suojaa tuotetta. Se on mekaanisesti kestävä ja toimii hyvin pakkauslinjoilla. Kuva: Walki.

Walki keskittyy nyt kehittämään uusia muovia ja jätteitä vähentäviä päällystystekniikoita pakkauksille. Vesipohjaiset päällysteet korvaavat muovin käyttöä pakkauksissa. Niiden avulla voidaan tehdä pakkauksia, jotka voidaan kierrättää kokonaan paperin keräyksessä.

– Walki EVO -dispersiopäällysteiden tuoteperhe on yksi pääkehitysalueistamme. Haluamme kehittää täyden portfolion keskitason barrieeritasosta hyvin korkeaan tasoon ja sekä joustopakkauksille että kiinteille pakkauksissa, sanoo Annika Sundell, EVP Innovation and Business Development.

Uusissa barrieereissa käytetään uudella tavalla paperin valmistuksessa käytettyjä päällysteaineita. Vesipohjaiset päällysteet mahdollistavat kuitupakkaukset, jota voidaan kierrättää täysin paperin keräyksessä. Esimerkiksi Walki Jazz -ratkaisu sopii hyvin tarjoilupakkauksiin ja pikaruokapakkauksiin.

Walki EVO -tuoteperheen ominaisuuksia ovat kuumasuljenta, vesihöyryn esto ja pidempi hyllyaika.

Walki on myös kehittänyt ympäristöystävällisiä ja entistä helpommin kierrätettäviä kartonkivuokia valmisruokiin ja pakasteruokiin. Kartonkivuoat tehdään tavallisesti muovista ja alumiinista.

– Rasvan esto hoidetaan tavallisesti muovisella suojakerroksella, mutta sen erottelu kartongista pakkauksessa ei aina ole mahdollista. Siksi olemme innovoineet vuokamateriaaleja, joita voidaan kierrättää täysin paperin keräyksessä, sanoo Matthias Zimmermann, Business Line Manager, Barrier Board.

Walki Pack Tray PET on vuokamateriaali, jossa on hyvin ohut PET-suojakerros. Pakkaus voidaan kierrättää paperin keräyksessä. Walki Pack Tray UR ei sisällä lainkaan PET-muovia ja sillä alhainen ruuan tarttuvuus lämmittäessä. Molempia vuokia voidaan lämmittää 220 asteessa 60 minuutin ajan.

Walki Pack Food Service -vuoka on hyvin kuitupitoinen, kestää hyvin rasvaa ja voidaan kierrättää paperin keräyksessä. Se on tarkoitettu ruokiin, joita ei kuumenneta.

Walkin kuituvuokamateriaali sisältää vähän tai ei ollenkaan PET-muovia ja kestää ruuan lämmittämisen. Kuva: Walki.
Array
Share: