Viisi palkittiin Lidlin pakkauskilpailussa

23.6.2021 10:17Uutiset » Pakkaukset

Lidlin Pakkaustarinoita 2021 -kilpailun voittajat on valittu. Kamupak, Mondelez, Hätälä, Finnvacum ja VihreäKeiju on palkittu yhteensä 50 000 euron palkinnoilla. Lidl Suomi etsi avoimella kilpailulla oivaltavia pakkausratkaisuja ja innovaatioita pakkausmuovin vähentämiseen ja kierrätettävyyden parantamiseen.

Kilpailuun ilmoitetut työt kilpailivat kolmessa kategoriassa.

Ensimmäisen kategorian aiheena oli päästä eroon ylimääräisestä muovista. Voittajia valittiin kaksi: Kamupakin digitaalinen panttijärjestelmä, joka mahdollistaa ruokapakkausten käytön uudelleen, ja Mondelezin Philadelphia-tuorejuustopakkaus, joka valmistetaan vuodesta 2022 lähtien kierrätysmuovista.

Toisessa kategoriassa etsittiin 100-prosenttisesti kierrätettäviä pakkauksia. Myös tässä kategoriassa voittajia valittiin kaksi. Hätälän täysin kierrätettävät kalapakkaukset vähentävät muovia monessa eri kohdassa, jolloin pienistä vähennyksistä syntyy iso vaikutus. Finnvacumin kierrätettävä monomuovi puolestaan yhdistää monikerrosmuoveja. Pakkaus edistää kiertotaloutta merkittävästi ja sitä voidaan käyttää esimerkiksi viipaloitujen elintarvikkeiden ja makkaroiden pakkaamiseen.

Kolmannessa kategoriassa etsittiin jotakin aivan uutta. Tämän kategorian voitti VihreäKeiju Woodlyn puumuovilla, jota on käytetty esimerkiksi tuoreyrttien pakkauksissa. Täysin kierrätettävä, puusta valmistettu muovi on hiilineutraali ja vähentää fossiilisten raaka-aineiden käyttöä. Ratkaisulla on myös vientipotentiaalia.

Share: