Verkkokauppaan uusia pakkausinnovaatioita

5.2.2021 08:20Uutiset » Pakkaukset

Paisuvaan verkkokauppaan ja logistiikkaan syntyy nyt nopeassa tahdissa pakkausinnovaatioita. Mondi ja Smurfit Kappa ovat lanseeranneet ympäristöystävälliset kylmäpakkaukset esimerkiksi elintarvikkeiden kuljetukseen. Saksalainen BITO on kehittänyt mm. koronaviruksen rokotteita varten digitaalisen kuljetuspakkauksen. DS Smith tarjoaa verkkokauppaan antimikrobista aaltopahvipakkausta.

Mondin uusin verkkokauppapakkaus BCoolBox on kierrätettävä aaltopahvipakkaus, joka pitää elintarvikkeet kylminä kuljetuksessa. Ratkaisussa käytetään lämpöeristettä, jonka avulla pakkauksen lämpötila pysyy alle 7 asteen jopa 24 tuntia ilman jäähdytysauton käyttöä.

Pakkauksen sisältö on suojattu kaikilta suunnilta aaltopahvipaneeleilla. Pakkauksessa voi käyttää erilaisia kylmää tuottavia aineita. Mondi uskoo, että pakkaukselle on kysyntää, sillä PWC:n tutkimuksen mukaan pandemian aikana 28 % eurooppalaisista kaupunkien kuluttajista käyttää pääasiassa verkkokauppaa päivittäistavaroiden ostossa. Lukumäärä on lisääntynyt 10 % pandemiaan edeltävään aikaan verrattuna.

Smurfit Kappa on kehittänyt TCPack-pakkauksen, joka on sataprosenttisen vastuullinen ja uudelleen käytettävä ratkaisu kylmäkuljetuksiin. Pakkaus on kehitetty yhdessä korkkieristeet tuottavan Cork Bio Solutions -yrityksen kanssa. Korkkilaatat imevät, varastoivat ja vapauttavat kylmää sen mukaan mitä sisätilassa vaaditaan.

Smurfit Kappa tuottaa pakkauksen eristekerrokset, jotka on tehty selluloosasta muovin sijaan. Pakkaus poistaa jäähdytysauton tarpeen ja takaa tutkimuksen mukaan 2–8 asteen lämpötilassa pystyminen 96 tunnin ajan. Pakkaus on suunniteltu erityisesti lääkkeiden ja elintarvikkeiden kylmäkuljetuksia varten.

BITO-Lagertechnik Bittmann on kehittänyt digitaalisen mittauksen tarjoavan korkean vaatimustason kuljetuslaatikon herkkien lääkevalmisteiden kuljetuksiin. Kehitystyössä oli mukana startup-yritys Tec4med Life Science GmbH.

Uusi pakkaus soveltuu lääkkeiden ja rokotteiden varastointiin ja kuljetuksiin monissa eri lämpötiloissa. Pakkaus täyttää koronaviruksen rokotteiden logistiikan vaatimukset. Valmistajan mukaan pakkaus on ympäristöystävällinen uudelleen käytettävä ratkaisu, jossa pakkauksen lämpötilaa voidaan seurata koko ajan ja varkaussuoja on ratkaisut.

DS Smith on kehittänyt yhdessä Touchguard-yrityksen kanssa bakteereilta ja viruksilta suojaavia vastuullisia aaltopahvipakkauksia Euroopan ja Aasian markkinoille. Virusten ei ole todettu tutkimuksissa kulkeutuvan aaltopahvin pinnalla, mutta uusi antibakteerinen pakkaus tarjoaa lisäsuojaa kuluttajille ja työntekijöille logistiikassa.

Pakkauksessa on uusi antimikrobinen pinnoite, joka tehoaa myös koronavirukseen. Pinnoite ei haittaa pakkauksen kierrättämistä.

Reino Lantto

Share: