Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Vanhasta tuotteesta uusi toimiva pakkausratkaisu

19.5.2022 07:33Uutiset » Pakkaukset
Boxon Oy:n VCI-korroosiosuojalaatikko palkittiin PacTec & FoodTec -messujen mielenkiintoisimpana uutuutena. Laatikkoa on käytetty Rapalan teräpakkauksessa. Kuva: Reino Lantto.

Boxon Oy:n VCI-korroosiosuojalaatikko palkittiin PacTec & FoodTec -messujen mielenkiintoisimpana uutuutena. Raati kiinnitti huomiota erityisesti siihen, kuinka vanhasta tuotteesta on saatu kehitettyä uusi, innovatiivinen ratkaisu. Boxonin innovatiivisessa pakkauksessa korroosionestoaine on ruiskutettu suoraan pakkauksen sisäpuolelle, jolloin pakkaukseen laitettavat metalliosat saavat automaattisesti suojan korroosiota vastaan, eikä sisällä olevia tuotteita tarvitse pakata erikseen laatikon sisällä.

PlastExpo Nordicin mielenkiintoisimman uutuuden titteli meni Granulous-biokomposiitille. Voittajat palkittiin PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 18.5.2022.

– Boxonin korroosiosuojalaatikossa on vähennetty paitsi tuotantovaiheita, myös materiaaleja. Se myös hoitaa hienosti pakkauksen tehtävää, joka on tuotteen suojaus. Kyseessä on olemassa oleva bisnes, jossa oli helppo oivaltaa, mistä oli kyse. Tuote ja idea on hyvin konkreettinen ja se suorastaan myi itse itsensä, avasi Suomen Pakkausyhdistys ry:n toimitusjohtaja Antro Säilä raadin perusteluita.

Voittajan lisäksi raati palkitsi kunniamaininnalla Taitos Oy:n Aura by Taitos -luksuspakkauksen, jossa raati arvosti siitä, miten sarjatuotetusta tuotteesta tehtiin luksusta. Aura by Taitos on litteässä muodossa kuljetettava rigid-pakkaus, jonka helppoa skaalautuvuutta raati arvosti.

PlastExpo Nordicin mielenkiintoisin uutuus on kotimainen biokomposiitti. Raati kiinnitti erityistä huomiota kilpailun voittajan Granulous-biokomposiitin kotimaisuuteen ja siihen, kuinka lupaava se on. Granulous on kasviperäinen, kotikompostoituva biokomposiitti, jonka valmistuksessa hyödynnetään elintarviketeollisuuden sivuvirtoja.

Messukeskuksen ammattimessujen kokonaisuuteen kuuluvat myös Sign, Print & Promotion -messut sekä Gastro-messut. Ensimmäinen messupäivä oli vilkas kaikilla messuilla, jotka jatkuvat tänään 19.5.

Aura by Taitos on litteässä muodossa kuljetettava rigid-pakkaus. Kuva: Taitos.
Share: