Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Tomaattilaatikko on vuoden kartonkipakkaus

19.9.2022 07:30Uutiset » Pakkaukset
Tomaattien näyttävä pakkaus voitti Carton of The Year -sarjan European Carton Excellence 2022 -kilpailussa. Kuva: Pro Carton.

Hollantilainen tomaattipakkaus voitti arvostetun European Carton Excellence 2022 -kilpailun. Pakkaus on tuomariston mielestä monella tapaa erittäin houkutteleva ja samalla ympäristöä säästävä. Pakkaus on tehty Stora Enson kartongista.

Stora Enson materiaalia käytettiin peräti kuudessa palkitussa pakkauksessa.

Pakkauksen suunnitteli ja toteutti Rutgers Printing & Packaging Solutions ja sen tilaaja oli Greenco Support-yritys. Tuomariston arviointi työstä kannattaa julkaista kokonaan, sillä se kertoo mitä ominaisuuksia on erinomaisella pakkauksella tässä ajassa.

”Design yhdistää pakkaukseen ihmisen käden luontaisen liikkeen erittäin älykkäästi. Pakkauksen on lukitusmekanismi, jossa on kuuluva klikkaus, mikä antaa kuluttajalle varmuuden siitä, että pakkaus on suljettu. Pidimme myös pakkauksen yleisestä ilmeestä, joka takaa hyvän hyllytoimivuuden kaupassa ja jopa kotona. Ilmanvirtausta lisäävät rakenteellisesti tomaatin muotoiset reiät, joka pidentävät hyllyikää. Ja koko pakkaus on yhtä rakennetta”, tuomaristo toteaa.

Tomaattipakkaus on tehty turvallisesta ensikuidusta ja säästää ympäristöä logistiikassa. Se voitti Carton of the Year -sarjan. Kilpailussa oli lisäksi seitsemän muuta sarjaa sekä platina ja kulta -palkintoja.

Sustainability-sarjan voittaja oli Van Genechten Packaging -yrityksen kehittämä hiustenhoitosarjan pakkaus, joka oli tehty Metsä Boardin kartongille. Pakkauksen on käytetty mahdollisimman vähän materiaalia shampoon ja hoitoaineen yhdistävään pakkaukseen, joka on kuitenkin näyttävä ja toimiva.

Kaikki palkitut pakkaukset löytyvät täältä.

Reino Lantto

Sustainability-sarjan voittaja oli Van Genechten Packaging -yrityksen kehittämä hiustenhoitosarjan pakkaus, joka oli tehty Metsä Boardin kartongille. Kuva: Pro Carton.
Share: